Symbolikken bag koinobori

Koinobori (鯉 の ぼ り) japansk fisk, asien

(Vores linoleumstryk koinobori - find det her

Hvad er Koinobori (鯉 の ぼ り)?

Vores populære linoleumstryk Koinobori finder sin inspiration i vores rejser til Japan, hvor det ofte er muligt at spotte en vimpel med den karakteristiske karpe i bybilledet eller i japanske butikker. 'Koinobori' betyder nemlig 'karpe-vimpel', og de fiskeformede flag bruges ofte i forbindelse med afholdelse af børnenes dag, som er en traditionsrig dag i Japan. 

Og hvorfor så valget af en karpe, tænker du måske? For japanerne er karpen et symbol på styrke og sundhed, da den dels lever længe dels har energi og styrke til at svømme imod stærk strøm. Når flagene hejses og blæser i vinden, illustrerer dette karpens styrke og kræfter, hvor den står stærkere, når vinden blæser. 

I Japan anskues karpen således som et symbol på styrken i at bruge strøm/modvind til at overkomme udfordringer og derigennem nå sine mål. Traditionelt bruges flagene, som beskrevet, ved børnenes dag, hvor de varierer i farve alt efter antal børn i familien og deres køn. 

 

Japansk symbol på styrke og sundhed 

Indret dig med motiver der kan give påmindelser om forskellige dele af livet. Vi synes, at tanken bag Koinobori er fin i takt med, at den kan minde os om, at modgang og svære ting i livet kan gøre én stærkere. Med motivet hængende på væggen kan dette således være en daglig påmindelse på egen styrke og overvindelse. 

Motivet er udarbejdet i hånden, hvorfor ingen af trykkene er ens. De har alle unikke detaljer, der gør dem til deres egne - præcis lige som karperne. Find den her

rød koinobori karpe vimpel i lilla ramme
japan koinobori beskrivelse
forklaring på japansk tradition koinobori karpe