Hvad er Japandi?

Japandi bruges om stilen, hvor elementer fra japansk og skandivavisk design forenes. Det er to stilarter, som taler godt sammen grundet mange fællestræk med fokus på minimalisme og godt håndværk. Brugen af lyst træ, naturlige materialer, rolige farver og solidt design er der, hvor de to stile særligt mødes og bindes sammen. For os personligt består fusionen mellem det japanske og skandinaviske i at kombinere de ting, som vi elsker allermest ved de to verdener: kvalitet, minimalisme, farver og ro. Læs Boligmagasinets artikel om hvordan vi indretter os efter Japandi-stilen lige her.

Den skandivaviske stil har gennem mange år været kendt for en minimalistisk linje med brug af få ting og lyse farver. I Japandi-stilen udfoldes dette udtryk i midlertidig gennem det japanske islæt med flere naturmaterialer som græs, siv, hør og bambus. Dertil får de lyse farver selskab af dybere toner som grøn, okker og brun - dog med udgangspunkt i lyse og afdæmpede farver som base. 


Billede: Boligmagasinet

Ro, balance og godt håndværk

Fælles for de to stilarter er, hvordan materialer, form og farver spiller sammen på en balanceret og rolig måde. Dette med fokus på at komme ned i gear og lade omgivelserne bidrage til at skabe ro gennem rene linjer og høj funktionalitet. Det enkle og nærmest rene udtryk taler ind i en bevægelse væk fra stressende og larmede miljøer, som i mange tilfælde kan opleves udenfor hjemmet. 

Både Danmark og Japan er kendt for det gode håndværk og klassiske designs, som er tidsløse og besidder høj funktionalitet. Formsproget og kvaliteten gør, at man kan foretage mere bæredygtige valg ved indrette sig med genstande, som er holdbare og æstetiske gennem mange år - også gennem nye trends, som skulle dukke op undervejs. 

Japandi stil Seramikku Ida og Mads

Sådan indretter du dig efter Japandi-stilen 

Heldigvis kommer Japandi-stilen direkte i forlængelse af mange af de greb, som allerede ses i den skandivaviske stil, og derfor kan du med få elementer føre stilen ind i dit hjem. Hav blandt andet fokus på: 

  • Gennemgående brug af samme materialer, træsorter og farver. Lyst træ som egetræ og bambus er særligt populære. 
  • Brug naturlige materialer som græs, hør, siv, rispapir, når du skal vælge nye boliggenstande.
  • Lad de lyse farver være byggesten, som udbygges gennem flere afdæmpede og balancerede toner. Vælg jordfarver og kombiner disse med flere farver gennem brug af træsnit, plakater, keramik og pyntegenstande. 
  • Tag tingene ned på jorden - sådan helt bogstaveligt. Lad lamper, lænestole, puder, planter og lignede komme tættere på jorden for at skabe en ro i rummet. 
  • Inddrag pyntegenstande som træsnit, rispapirslamper, græs- og sivkurve, store planter og keramik i indretningen. 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres