Slow brew kaffemetoden

Kaffemetoden 'Slow Brew' eller 'Pour Over' er gennem de sidste par år blevet en populære metode, når det gælder kaffebrygning. Brygningen foregår ved, at vandet hældes over de malede kaffebønner, hvorefter kaffen langsomt drypper ned i kanden. 

Metoden gør, at kaffens noter fremstår tydligere, samt at smagen intensiveres. Rillerne i vores tragte fra Hario gør, at kaffen får de bedste betingelser, når den løber igennem. 

Sådan laver man slow brew kaffe

For at komme godt igang med din slow brew kræver det heldigvis ganske lidt udstyr. Først og fremmest er det en god idé at investere i gode bønner, som kan fuldende smagsoplevelsen. Når bønnerne er kværnet, kræver det cirka 10-15 gram pr. kop alt efter behag. 

Til selve brygningen skal du som minimum bruge en kedel, en kande, en tragt samt kaffefiltre. Alternativt kan du købe vores kaffesæt, som indeholder alt det, du skal bruge. 

Step by step guide til slow brew

1. Start med at koge vandet i kedlen. 
2. Kom et filter i tragten. 
3. Brug lidt af vandet til at væde filtret en anelse, således at vandet bedre kan løbe igennem, når bønnerne er kommet i (stil tragt med filter et sted, hvor vandet kan løbe ud)
4. Kom kaffen i filtret og placer nu kanden under. 
5. Hæld herefter det varme vand udover bønnerne lidt ad gangen. 
6. Nyd kaffen når alt vandet er løbet igennem. 

Find alt kaffeudstyr her.

1 kommentar

Hej. Først vil jeg sige, at kaffe på denne måde er helt nyt for mig. Nu kan jeg drikke kaffe og nyde det, trods mavesår. 😊
Jeg har købt tragt, kedel, kande og filtre. Men den hvide “dims” på billedet, var ikke med…
Mange hilsner Hanne Damsgaard 🌺

Hanne Damsgaard maj 03, 2024

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres