Farvede billedrammer

Farvede billedrammer i indretningen

Indretning med plakater på væggene er en populær måde, hvorpå stemningen i hjemmet kan sættes med dine yndlingsmotiver. Uanset om der er tale om en hel billedvæg i stuen over din sofa eller et enkelt billede hængende i køkkenet, kan du med få midler skabe et nyt udtryk i din indretning ved at anvende farvede rammer til dine plakater.

Farvede rammer gør en stor forskel for motivet, når det i kombination med plakatens farver skaber et enestående farveudtryk. Nedenfor fremviser vi nogle eksempler på, hvordan du kan sammensætte plakater med farvede rammer.
Ønsker du inspiration til opbygning af en billedvæg, kan du følge denne guide.

Links til ovenstående plakater: Ramen noodles (close up) - Mt. Fuji - Torii - Ramen noodles (organized)
Links til ovenstående rammer: Blå, gammelrosa, orange, mørkelilla

Find den rigtige farve til din ramme

Farvede billedrammer kan give dine plakater et nyt liv, hvis du føler, at der skal ‘ske noget nyt’ på væggen. Udtrykket kan ændre sig markant, når der kommer en farve på væggen, og den vante indretning forandres.

Hvis du slet ikke ved, hvor du skal starte, kan du med fordel vælge en ramme i en farve, der er repræsenteret på din plakat. Det fungerer ret godt, hvis det ikke er en farve, der fylder størstedelen af plakaten – et eksempel er morgenbordet her oven over, hvor rammen er blå, ligesom den lille 'seddel' på motivet.

Du kan også arbejde i kontraster (nærmere: komplementærkontraster). Farver forstærker hinanden, når de er modsætninger, derfor står den rosa ramme f.eks. super fint frem op imod den grønne plakat ovenover.

Sådan får du looket

Første tip er at finde ud af, hvilke plakater du vil anvende, og hvilke farver disse har. Placer dine plakater fysisk på gulvet eller visuelt online på et moodboard. Herfra kan du danne dig et overblik over, hvilke farver rammerne skal have for at passe ind i udtrykket. Du kan finde alle vores farvede rammer her. Derudover kan du sætte dit eget præg på farven ved at købe en ramme i fyrtræ, hvorefter du selv kan male den i en ønsket farve. Dette har vi eksempelvis gjort i en makeover, som du kan finde inspiration i her.

(Link til ovenstående plakater: Ramen noodles close up, Ramen noodles organized)


(Link til ovenstående plakater: Rikishi træsnit, Ramen noodles organized, Mt. Fuji)



Find inspiration til øvrige plakater her