Hvid chokolademousse med matcha

type

Type

dessert

land

Portioner

4 personer

Arbejdstid

30 minutter

Smuk dessert med matcha 

Denne dessert er både en fryd for øjet med sin smukke grønne farve, mens den samtidigt smager utrolig lækkert. Det er en opskrift, som kan laves i forvejen, hvis du eksempelvis ønsker at servere den for gæster. Med andre ord er det en nem dessert, som uden tvivl vil imponere på middagsbordet. 

Er du til chokolade og herunder chokolademousse, må du love, at du giver dig i kast med denne udgave. Med et twist af matcha skabes der en fantastisk sammensætning i mødet med den hvide chokolade. Matcha er formalet af grønne teblade, der som oftest dyrkes i Østasien. Udover sin smukke farve er matcha kendt for sine sunde og gode egenskaber, så der er ingen undskyldning for ikke prøve denne dessert. 

Ingredienser

 1. 2 æggeblommer
 2. 2 æggehvider
 3. 140g hvid chokolade 
 4. 1 tsk vaniljesukker 
 5. 3 dl piskefløde 
 6. 4 spsk sukker 
 7. 1/2 salt 
 8. Matcha-te (brug den mængde du ønsker alt efter smag. Til denne opskrift er der anvendt 1 spsk. Hvis du ikke er sikker på smagen af matcha, kan du starte med 1 tsk i stedet)

Fremgangsmåde

 • Smelt chokoladen og lad det køle lidt ned.
 • Pisk æggeblommer luftige sammen med sukker, salt, matcha og vaniljesukker.
 • Pisk den smeltede (og nedkølede) chokolade sammen med æggeblomme-massen.
 • Pisk æggehviderne stive og vend dem sammen med æggeblomme-massen.
 • Pisk fløden til flødeskum og vend i.
 • Anret i skåle og stil det i køleskabet i minimum tre timer.
 • Pynt med hakkede/skrapet chokolade og friske bær. 

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter