Okonomiyaki (Osaka style)

type

Type

hovedret

land

Portioner

4 personer

Arbejdstid

45 minutter

Lys middagstallerken med prikket glasur

Lys middagstallerken med prikket glasur

230,00 DKK

Gå til produkt
Spisepindeholder, fugu (japansk kuglefisk)

Spisepindeholder, fugu (japansk kuglefisk)

60,00 DKK

Gå til produkt
Spisepinde i træ

Spisepinde i træ

70,00 DKK

Gå til produkt
Skål med fod og mørkeblå striber

Skål med fod og mørkeblå striber

160,00 DKK

Gå til produkt
Asymmetrisk sandfarvet skål

Asymmetrisk sandfarvet skål

120,00 DKK

Gå til produkt

Hvad er Okonomiyaki?

Man kan med lidt god vilje betegne okonomiyaki som en blanding af en pizza og en madpandekage – baseret på kål. Okonomiyaki er sammensat af ordene “konomi” og “yaki”, som løst oversat betyder henholdsvis “det du kan lide” og “stegt/grillet”. Et lidt spøjst navn, men ikke desto mindre et meget passende navn. Jeg har i hvert fald endnu til gode at møde en person, som ikke kan lide okonomiyaki – barn som voksen.

Der findes to versioner af okonomiyaki, som hver har fået sit navn fra den by de har deres oprindelse i – henholdsvis Osaka og Hiroshima. Hovedingredienserne er nogenlunde ens – kål, dej og toppings. Fremgangsmetoden er derimod ret forskellig. Hvor man ved Osaka-versionen blander alle ingredienser inden man steger, bygger man den op i lag med Hiroshima-versionen.

Osaka Okonomiyaki er meget nemt og hurtigt at lave og det bliver hurtigt en sund hverdagsfavorit!

Ingredienser

Pandekager/pizzaer

  1. ca. 3/4 spidskål
  2. 1½ porre
  3. 12 spsk mel
  4. 4 æg
  5. vand
  6. lidt salt
  7. ½ spsk revet ingefær
  8. 200 g majs
  9. ½ spsk mirin (sød risvin til madlavning. Kan undlades)
  10. Tyndskåret svineslag, bacon, rejer eller blæksprutte alt efter smag.
  11. (Hvis retten ønskes vegetarisk kan man erstatte kød med fintsnittet løg/svampe/aubergine/tofu stegt i soya, lidt sukker og evt. misopaste).

Okonomiyaki Sauce

Hvis muligt så køb Otafuku Okonomiyaki Sauce. Kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder som:
– Kakshidi Food i Kødbyen, København
– Den Kinesiske Købmand tæt ved Nørreport Station, København
– Far East Trading tæt ved Bruuns Galleri, Aarhus

Man kan også prøve at lave den selv ud fra ingredienser, man kan købe i normale supermarkeder:

  1. 2 dl ketchup
  2. 2 spsk soya
  3. 2 spsk Worchestershire Sauce
  4. 2 tsk sukker/flydende honning

Toppings

  1. Mayonnaise (Hvis muligt så køb den legendariske Kewpie Mayonnaise – den er helt enestående god)
  2. Aonori (Bittesmå stykker tørret tang)
  3. Katsuobushi (Røget, tørret Bonito-fisk høvlet i helt tynde flager)
  4. Fintsnittet forårsløg
  5. Evt. en knivspids wasabi

Fremgangsmåde

  • (Hvis du skal for-stege grøntsager/tofu til vegetarudgaven, så gør det først og lad det køle af).
  • Start med at piske mel og vand i en stor skål. Tilføj vand indtil dejen har en tyk koldskålskonsistens.
  • Tilføj ingefær, mirin og lidt salt. Stil til skålen til side.
  • Snit nu spidskål og porrer. Nogle fintsnitter, nogle bruger en foodprocessor og andre snitter lidt grovere. Jeg er mere til sidstnævnte, så man bibeholder lidt konsistens og sprødhed i kålene. Prøv dig frem.
  • Bland kål, porrer, majs, (evt. stegte grøntsager, evt. frosne rejer) i dejen, så det hele er “coated” med dej.
  • Slå 4 æg ud i massen og vend det hele rundt, så æggene bliver fordelt godt. Pas på med at røre for voldsomt i det, efter æggene er kommet i.
  • Varm en pande med lidt olie. Hvis du har rå rejer eller blæksprutte så smid dem nu på panden.
  • Fordel Okonomiyaki blanding ud på panden, så mængden svarer til et stort pitabrød i omkreds. Ca. 3 cm i tykkelsen. Steg i ca. 5 minutter under låg).
  • Læg 2-3 skiver bacon/svineslag på og vend pandekagen. Steg i yderliger 5 minutter.
  • Gentag indtil hele blandingen er brugt. Hvis du har en stor pande eller måske en teppanyaki/hot plate kan du lave flere på en gang.
  • Top hver jeres Okonomiyaki med sauce, mayo, aonori, katsuobushi, forårsløg og evt. wasabi.

いただきます

velbekomme

Serveret med

Se andre opskrifter