Koldbrygget te

Hjemmelavet iste

Koldbrygget te er nemt, lækkert og perfekt til de varmere dage. Fyld din Hario koldbrygningsflaske med te og koldt vand, sæt låget på. Stil den i køleskabet natten over, og nyd en frisk og mild te dagen efter. Under koldrygning kommer teen aldrig i berøring med varmt vand. Det betyder også at koldbrygget te aldrig vil blive bitter, men bibeholder alle de gavnlige antioxidanter, som især grøn og hvid te indeholder. I stedet får aromaerne i teen lov til at udvikle sig langsomt. Der ska bruges mere te end ved varm brygning - vi anbefaler 1,5 - 2 gange så meget.

Ingredienser

  1. 750 ml. vand
  2. 3-5 spsk. te (du kan med fordel bruge vores sencha eller yuzu te)
  3. Sukker eller sirup (valgfrit)
  4. Frugt og krydderurter (valgfrit)

Fremgangsmåde

  • Fyld en kande (eller denne harioflaske, lavet til formålet) med vand
  • Tilsæt te
  • Hvis du har tid, kan du lade teen trække i en time på køkkenbordet inden den kommer på køl
  • Du kan med fordel også tilføje noget frugt eller nogle krydderurter til teen (for eksempel citronskiver eller mynte)
  • Sæt derefter teen på køl. Den kan drikkes efter 8 timer - men vent også gerne helt op til 24 timer
  • Smag eventuelt til med sirup eller sukker, hvis du ønsker en sødere drik.
  • Nyd den gerne iskold med et par isterninger

いただきます

velbekomme

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter