Fødevaresikkerhed - Vores japanske keramik og dets glasur

Fødevarestyrelsen har på det seneste haft meget fokus på tungmetallerne bly og cadmium i keramik - og i særdeleshed i udenlandsk keramik. Det er virksomhedens eget ansvar at sørge for, at keramikken er fødevaregodkendt, det skal absolut ikke være forbrugerens egen hovedpine.

Derfor er vi hos Seramikku registreret som fødevarevirksomhed, der har med fødevarekontaktmaterialer at høre. Dette indebærer at vi får kontrolbesøg, samt får lavet laboratorietests og -analyse af vores keramik, som bekræfter at vores keramik og dets glasur overholder EU's grænseværdier for bly og cadmium.

Det er lovpligtigt at kunne fremvise fødevarestyrelsens kontrolrapporter, når man har med udenlandsk keramik at gøre, men det er desværre ikke alle, der er klar over det. Som forbruger skal du vide, at det skal fremgå tydeligt på hjemmesiden, at keramikken er godkendt til fødevarekontakt. Vi har linket til vores smileyrapporter, med udelukkende glade smileyer, i bunden af hjemmesiden samt under hvert produkt. 

Som forbruger skal man desuden være påpasselig med at benytte gammelt stentøj eller keramik fra eksempelvis genbrugsforretninger, idet det ikke kan garanteres at grænseværdien for tungmetaller overholdes.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres