Sådan anvender du et strygestål

Et strygestål er et uundværlig redskab til din kniv, da den er med til at opretholde knivens skarphed. Strygestålet anvendes løbende som et vedligeholdelsesværktøj for at undgå, at kniven bliver sløv. Dermed bruges et strygestål til at forlænge skarpheden, mens vores slibesten anvendes, når kniven trænger til 'grovere' slibning og polering. 

Hvordan bruger man et strygestål? 

Seramikkus strygestål fra japanske Satake er nem at bruge og ligger godt i hånden. Når du skal anvende strygestålet, kan du enten holde strygestålet i en vertikal retning eller liggende mod eksempelvis et skærebræt.

Placer knivbladet på strygestålet i en vinkel a 15-20 grader. Sørg for at holde sikker afstand og vær opmærksom på at have et godt greb om både kniv og strygestål. Før kniven mod strygestålet med lette strøg og lad hele knivbladet komme i kontakt med stålet. Dette kan gøres ved at trække kniven roligt frem og tilbage. Skift side på knivbladet og gentag processen på denne side. 

Processen udføres, indtil begge sider af knivbladet har fået cirka 10 strøg over knivsæggen. Vask kniven fri for eventuel små rester af metal og sørg for at tørre kniven godt af.

Såfremt kniven ikke virker skarp efter brug af strygestålet, kan vores slibesten tages i brug. Denne giver en grovere slibning og efterfølgende polering. 

Find alt knivtilbehør her

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres