Sådan bruger du din slibesten

En slibesten er et fantastisk redskab til at genopfriske knivæggene og føre din kniv tilbage til sin oprindelige skarphed. Med god vedligeholdelse af din kniv, holder den i mange år. Læs vores råd om vedligeholdelse af kokkeknive her


Seramikkus slibesten fra japanske King har to slibeflader på henholdsvis korn #1000 og korn #6000. En lav værdi skaber en grovere slibning, mens en høj værdi giver polering:

Korn #1000 (brun)

Denne side anvendes til almindelig slibning af din kniv. Den genopfrisker kniven med en solid slibning, som gør kniven så god som ny. Inden slibning lægges slibesiden med korn #1000 i koldt vand i 10-15 minutter. Bemærk: den anden slibeside med korn #6000 må ikke lægges i blød og skal så vidt muligt holdes væk fra vand.

Når stenen kommer i kontakt med vand, vil den begynde at danne små bobler. Efter 10-15 minutter stopper denne aktivitet, og stenen tages herefter op ad vandet, hvor den vil være klar til brug. 

Placer slibestenen og holderen på et skridsikkert underlag, inden du går i gang. Vip kniven til en 12-20 graders vinkel og træk kniven på slibestenen i lange, lige bevægelser. Sørg for at begge sider får samme mængde slibning.

Efter slibning kan stenen skylles i vand, hvorefter den skal tørre helt inden nedpakning. 

Korn #6000 (sandfarvet) 

Denne side anvendes som behandling efter slibningen, da den fungerer som en polering. Fugt overfladen med vand (denne side skal ikke lægges i blød som #1000 skal) for at undgå, at der sker brud på stenen. 

Placer slibestenen og holderen på et skridsikkert underlag, inden du går i gang. Vip kniven til en 12-20 graders vinkel og træk kniven på slibestenen i lange, lige bevægelser. Sørg for at begge sider får samme mængde polering.

Lad stenen tørre fuldkommen, inden den pakkes væk. 

Find alle vores japanske knive her

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres