Sørg for at din japanske køkkenkniv er japansk

Japan er verdenskendt for deres produktion af knive og samuraisværd - og det er  god grund til. Smedemetoderne er blevet perfektioneret gennem generationer, og den dag i dag smedes der stadig efter de traditionelle metoder.

Smedene arbejder meget perfektionistisk med helt præcise temperaturer, foldningsteknikker og hammerteknikker, hvilket giver et ekstraordinært resultat.

Undersøg hvor din kniv reelt kommer fra

Desværre er der mange producenter i billige produktionslande, der lukrerer på at brande deres produkter som japanske køkkenknive eller sågar VG10 stål. Især i Kina findes der mange eksempler på producenter, der sælger "Japanske knive" på et misvisende grundlag. 

Der findes endda eksempler på såkaldte Japanske Damascus knive, hvor foldningerne/bølgerne er laserprintet på bladet. Disse producenter opnår ikke hverken kvalitet og hårdhed, som kendes ved de ægte håndsmedede japanske knive - og derfor risikerer man at købe katten i sækken.

Du kan typisk genkende disse "kopier" ved, at prisen er lavere. Dog kan det i nogle tilfælde være svært at gennemskue, da visse forhandlere gør meget for at brande knivene som "Japanske".

Vores bedste råd er derfor altid at spørge forhandleren, hvor kniven er produceret og evt. få dokumentation på det. Vores knive er håndsmedede i Sakai- og Seki-regionerne af lokale smede efter traditionelle teknikker. Vi importerer knivene direkte fra vores japanske leverandører, så du kan være sikker på allerhøjeste kvalitet.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres