Sådan vælger du den rigtige kniv

japanske kokkeknive

Find alle knivene her

Når man skal vælge en ny kniv, kan det være svært at finde rundt i, hvilken man skal vælge. Allervigtigst i denne sammenhæng er det at spørge sig selv, hvilken funktionalitet man ønsker, at kniven skal have. Med andre ord: hvad skal du bruge kniven til?

Nedenfor har vi samlet en oversigt over alle vores knive og deres funktioner, så du forhåbentligt kan blive klogere på, hvilken kniv der er den rigtige for dig. 

Fælles for alle Seramikkus japanske knive er det, at de er håndsmedede i Sakai- og Seki-regionerne af lokale smede efter traditionelle teknikker. Derudover er alle knive med 17 lag hamret, damasceret VG10-stål og har 60-62 HRC (Rockwell hårdhedskala).

Sujihiki kniven

Sujihiki (筋引) betyder direkte oversat "muskeltrækker" med henvisning til den trækkende bevægelse, kniven er designet til. Med det lange, smalle blad er kniven ideel til at filetere kød og fisk i lange skarpe snit. 

Brug den til at afpudse kødudskæringer eller afskinde og filetere fisk - for eksempel til sushi/sashimi. Kniven minder også meget en forskærerkniv og er derfor helt perfekt til at udskære en færdigtilberedt steg eller fjerkræ. 

Find den her

Nakiri kniven

Nakiri (菜切り) betyder grøntsagskniv. Kniven er den traditionelle japanske grøntsagskniv, som er uundværlig i det japanske køkken - og det asiatiske køkken generelt.

Her får man den perfekte grønsagskniv, der med sin rektangulære form gør det nemt at skære både store og små grøntsager. Den kan bruges til at flække store grøntsager, men er også helt ideel til helt fintsnittede grønsager, idet du kan arbejde med knoerne sikkert vendt mod bladet. Nakiri kniven er med andre ord den ideelle grøntsagskniv. 

Find den her

Gyūto kniven

Gyūto (牛刀) betyder "kødsværd" på japansk og svarer til det, man kender som en traditionel kokkekniv. På trods af navnet er det en meget alsidig kniv, der kan bruges til både kød, fisk og grøntsager. 

Med det lange blad mærker man virkelig, at kniven gør arbejdet for en, når man skærer i bløde bevægelser. Højden på bladet gør, at man nemt kan hakke og snitte små grøntsager, uden at ens knoer kommer i vejen. Denne kniv er kokkens go-to kniv! 

Find den her

Santoku kniven

Santoku (三徳) betyder løst oversat "3 formål" og henviser til knivens alsidighed, idet den kan bruges til fisk, kød og grøntsager. Santoku kniven er en multifunktionskniv, der i dets form er designet til at kunne hakke, snitte og skære diverse råvarer. 

Med knivens høje blad kommer dine fingre aldrig i vejen, når du hakker. Samtidig gør længden på bladet, at du kan skære diverse råvarer i lange, bløde bevægelser. Den spidse ende gør, at du desuden kan fintsnitte de mindste råvarer. 

Santoku kniven er et must-have i ethvert køkken.

Find den her

Utility kniven

Utility-kniven kaldes også "Paring" eller "Petty"-knife og er, som ordene antyder, fantastisk til de små råvarer. Kniven bruges til at skære diverse småting i køkkenet, og det vil hurtigt blive din favoritkniv. 

Brug den når du skal skære små grøntsager, frugter og krydderurter. Brug den når du skal soignere svampe, kartofler og frugter. Brug den når du skal skære i små stykker kød, fisk og skaldyr. 

Utilitykniven vil hurtigt blive din mest brugte kniv i køkkenet. En sikker favorit.

Find den her

Find alle knivene her

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres