Bao med braisseret svinekød

type

Type

hovedret

land

Portioner

4 personer

Arbejdstid

+60 minutter

Hvad er bao?

Først en lille disclaimer – bao har intet med Japan at gøre, selvom mange tror det. Hvis en ret indeholder koriander, stammer den højest sandsynligt ikke fra Japan.

Bao er taiwanesiske, dampede boller, som kan spises med flere forskellige typer fyld. Dejen består i princippet bare af en almindelig, hvid bolledej – så hvis du kan finde ud af at bage boller, vil jeg påstå, at du også kan finde ud af at lave bao!

Ingredienser

Bao

  1. 600 gram mel
  2. 25 gram gær
  3. 45 gram sukker
  4. 2 tsk salt
  5. 2 spsk jordnøddeolie
  6. 330 gram vand

  Braisserede nakkekotteletter

  1. 500-600 gram nakkekotteletter
  2. 50 gram soya
  3. 40 gram brun farin
  4. 10 gram risvineddike
  5. 2 fed hvidløg
  6. 60 gram tomatpure
  7. 10 gram ingefær
  8. 7 gram fiskesovs
  9. Chili efter temperament

  Asiatisk marinerede grøntsager

  1. To gulerødder og lige dele kinaradise (man kan også bruge almindelige radiser, agurker, forårsløg eller andre sprøde grøntsager)
  2. 20 gram limesaft
  3. 10 gram fiskesovs
  4. 40 gram risvineddike
  5. 20 gram sukker
  6. 1 knivspids salt

  Topping

  1. Koriander
  2. Fintsnittet chili
  3. Lime til at presse ud over
  4. Evt koriandermayo
  5. Hakkede peanuts
  6. Salatblade, hvis du har brug for lidt ekstra grønt

   Fremgangsmåde

   • Forbered kødet og sæt det i ovnen.
   • Lav dej og stil til første hævning.
   • Forbered marinerede grøntsager og topping.
   • Form bao og stil til efterhævning.
   • Hav kød og toppings klar, inden du damper dine bao.
   • Damp! Og spis!

   Det lækreste, møre svinekød: find en stegeso og bland alle ingredienserne - undtagen kød - heri. Når marinaden er blandet godt sammen, putter du nakkekoteletterne i og sørger for, at de er helt marineret. Læg herefter låg på og lad det passe sig selv i ovnen i minimum 3 timer ved 150 grader. Hold løbende øje med det og vend evt koteletterne undervejs.

   Bao - de dampede boller: opløs gæren i vandet og tilsæt derefter alle de resterende ingredienser. Ælt i ca 10 minutter på røremaskine – eller i hånden, hvis du ikke er lige så doven som mig:-)
   Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse – dette tager ca 1 time. 
   Form ca 18 'boller' á 60 gram og læg dem på et let meldrysset stykke bagepapir. Bollerne skal være være flade og ovale – således at de udgør en perfekt bao, når de senere bliver 'foldet' over. 
   Lad dem efterhæve i ca 30 minutter og pensl dem med jordnøddeolie, hvorefter du folder dem over, så de får den karakteristiske lille 'lomme'. Klip bagepapiret ud, så hver bao har et lille stykke bagpapir under – dette for at de ikke klæber fast til bambus-damperen.
   Nu er de klar til at komme i damperen. Sæt bambusdamperen oven på en gryde kogende vand (min står på 7/9 på komfuret, når det koger). Damp dine bao i ca 10 minutter og server med det samme.

   Marinerede grøntsager: skær grøntsagerne i tynde stave – ca 5 cm lange. Bland alle ingredienserne til marinaden og læg grøntsagerne ved. Du kan lade dette marinere i alt fra 30 minutter til flere timer, alt efter hvor meget tid du har.

   いただきます

   velbekomme

   Server med...

   Vores historie

   Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

   Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

   Se andre opskrifter