Cremet og smagfuld matcha latte

type

Type

snacks

land

Portioner

1 person

Arbejdstid

5 minutter

Nyd en smuk, sund og cremet matcha latte

Denne opskrift giver dig en blød og cremet matcha latte, som tilmed er en fryd for øjet med dens smukke grønne farve. Matcha er fintmalede grønne teblade, som er kendt for sine mange gode næringsstoffer og antioxidanter. Som te indeholder matcha mindre koffein end kaffe, hvilket gør den til en behagelig, men stadig opkvikkende, varm drik, som kan nydes dagligt. Opskriften nedenfor viser dig en nem og ligetil fremgangsmåde til at lave din egen matcha latte, som uden tvivl vil fylde dig med en masse god energi og sunde næringsstoffer. 

Ingredienser

  1. 1 lille ske matcha-pulver. Brug denne matcha-ske til afmåling. 
  2. 2 dl mælk (kan erstattes med havre- eller sojamælk) 
  3. 0,5-1 dl vand - skal være omkring 80 grader. 
  4. Tilsæt honning eller krydderier som kanel, vanilje eller kardemomme efter behov.

Udstyr til at lave den perfekte matcha latte: 

  1. Økologisk matcha pulver
  2. Ske til afmåling af matcha 
  3. Bambus piskeris med tilhørende holder
  4. Matchaskål 

Fremgangsmåde

  • Kom matcha-pulveret i en matchaskål sammen lidt vand. Vandet skal gerne ramme de 80 grader, da for varmt vand fjerner de mange gode egenskaber ved teen, mens for koldt vand gør det svært at opløse pulveret helt.
  • Hæld løbende al vandet i og pisk det sammen med piskeriset for at gøre massen helt galt uden klumper. 
  • Tilsæt eventuelle smagsgivere som honning og krydderier efter ønske. 
  • Opvarm og skum mælken og fordel det i koppen. 
  • Server din matcha latte i din favoritkop og nyd den cremede og smagfulde grønne drik. 

いただきます

velbekomme

Kan serveres med

Se andre opskrifter