Shabu Shabu - Japansk hotpot

type

Type

hovedret

land

Portioner

2 personer

Arbejdstid

20 minutter

Hvad er Shabu Shabu?

Det japanske køkken byder på mange spændende japanske retter, og Shabu shabu er ingen undtagelse! I Japan er Shabu Shabu en populær hotpot. Forestil dig grøntsager, lækkert japansk kød skåret i papirstynde skiver, undo, tofu og hjemmelavede dipsaucer. Det er den perfekte vintervarmer og fantastisk at nyde sammen med venner og familie. Halvdelen af underholdningen går med at 'fiske' efter din mad og få den i din skål.

Du er kun et par velsmagende ingredienser væk fra denne smagfulde japanske hotpot. Udover at koge bouillonen og hakke et par grøntsager, er der ikke meget, der står i vejen for at få retten på bordet på 20 minutter. Du kan servere grøntsagerne og kødet på vores serveringsfade og dipsaucerne i vores små skåle.

Ingredienser

  1. 2 liter bouillonvand lavet på kombu-tang (kan evt. erstattes med fiske-, kød- eller grøntsagsbouillon)
  2. 2 teske dashi pulver
  3. 200 g svinekød i tynde skiver (evt. hos et asiatisk supermarked - de har ofte kød klar til Shabu Shabu)
  4. 250 g udon nudler
  5. 300 g tofu
  6. 100 g enoki-svampe opdelt i små bundter (kan evt. erstattes af andre svampe)
  7. 6 shiitakesvampe (kan evt. erstattes af andre (kan evt. erstattes af andre svampe
  8. ¼ kinakål
  9. 1 gulerod
  10. 3 forårsløg

Dyppelse:

    1. 4 spsk ponzu (syrlig kryddersauce - kan købes på flaske
    2. 4 spsk goma dare (sesamsauce - kan købes på flaske)

      Fremgangsmåde

      • Fyld en mellemstor gryde med vand og dashipulver og kog op ved høj varme
      • Mens vandet er ved at koge, forbereder du grøntsagerne til kogning. Skær først kålen i firkanter på ca. 3 cm x 3 cm, derefter tofuen i firkanter på 2 cm x 2 cm
      • Skær guleroden i skriver og forårsløgene ca. 6 cm lange
      • Til enoki-svampene skal du fjerne rødderne og adskille dem i små bundter til spisning
      • Fjern stilkene fra shiitakesvampene
      • Læg alt på én tallerken og flyt det ved siden af ​​Shabu Shabu-gryden klar til madlavning
      • Læg derefter dit svinekød på en anden tallerken ved siden af ​​grøntsagerne
      • Hvis du har købt din udon frossen, kan du lægge dem i en skål og hælde kogende vand over dem
      • Dræn derefter og læg dem i en skål ved siden af ​​kødet og grøntsagerne.

       Dernæst gør vi dipsaucerne klar!

      • Brug to små skåle til hver person ved bordet. Fyld den ene med ponzu og den anden med sesamsauce
      • Placer dem foran hver person med et sæt spisepinde

      いただきます

      velbekomme

      Server med...

      Vores historie

      Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

      Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

      Se andre opskrifter