Silkeblød og syrlig yuzu sour

Portioner

2 personer

Arbejdstid

10 minutter

Forfriskende cocktail med et syrligt twist af Japan

Yuzu Sour er en frisk og lækker cocktail med et japansk twist. Den er lavet med yuzu gin, som giver en let og aromatisk citrusnote, og frisk yuzu juice, der tilføjer en syrlig kant. Sødmen kommer fra mandariner og sukkersirup, mens æggehviden gør drinken cremet og blød. En enkel og forfriskende drink, der passer til enhver anledning.

Ingredienser

  1. 10 cl yuzu gin
  2. 5 cl yuzu juice
  3. 6 cl æggehvide (brug gerne pasteuriserede æggehvider)
  4. 4 cl. hjemmelavet sukkersirup (se fremgangsmåde)
  5. 2 mandariner
  6. Isterninger
  7. Tørret appelsin eller maraschino kirsebær til pynt

Fremgangsmåde

  • Kog 1/2 dl. sukker og 1/2 dl. vand til sukkeret er opløst. Sæt sukkersiruppen på køl. Der er rigeligt, men det kan holde sig 2-3 uger på køl. 
  • Fyld 2 cocktailglas med isterninger for at køle glassene ned.
  • Halver mandarinerne og pres saften i en shaker.
  • Hæld de resterende ingredienser på nær isterningerne i shakeren. Ryst grundigt i 30 sekunder.
  • Tilsæt isterningerne fra glassene og ryst igen i 15-20 sekunder.
  • Si over i glassene uden isterninger. Få så meget skum med som muligt. 
  • Pynt med en skive tørret appelsin eller maraschino kirsebær.

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter