Sprød og saftig karaage - japansk fried chicken / nuggets
Hvad er Karaage?
Hvis du er vild med fried-chicken eller hotwings, så må du ikke snyde dig selv for at prøve denne opskrift på karaage (udtales ka-ra-aa-ge). Det er en klassiker i japanske køkken, som både børn og voksne elsker. Opskriften giver dig velsmagende, saftige og sprøde kyllingenuggets, som med garanti vil give dig selv og dine gæster en smagfuld oplevelse.
Karaage er en del af izakaya-køkkenet, og den er ofte at finde på menukortet på de japanske gastropubs, hvor den serveres som en sprød ret ledsaget af kolde øl og drinks. Den lækre karaage kan serveres som en hovedret sammen med ris, men er altså også oplagt som en snack eller side dish, hvis du har flere små retter sammen.
Ingredienser
- 800-900 g. udbenet kyllinglår (svarer til ca. 1,6 kg lår med ben)
- Revet ingefær (1 spsk)
- Hvidløg (1-2 fed afhængig af størrelse)
- Sojasauce (2 spsk)
- Sake (1 spsk. Kan erstattes med tør hvidvin)
- Ristet sesamolie (1 tsk)
- Kartoffelmel (1 dl)
- Smagsneutral olie (1 liter)
- Salt
- Kewpie mayonnaise og citron til servering
Fremgangsmåde
- Udben kyllingelår eller køb det færdigudbenet.Det er vigtigt, at der er skind på kødet.
- Skær kødet ud i mindre stykker (3-4 stykker pr. overlår. 1-2 stykker pr. underlår)
- Giv det lidt salt.
- Riv eller fintsnit ingefær så du får cirka en 1 spsk.
- Pres eller fintsnit 1-2 fed hvidløg.
- Bland ingefær, hvidløg, sojasauce, sake og sesamolie.
- Mariner kødet i blandingen i en skål eller i en plastpose og lad den stå i minimum 30 minutter på køl.
- Ved derefter hvert enkelt stykke kylling i kartoffelmel, så kyllingen er helt dækket. Ryst overskydende kartoffelmel af og placer på en tallerken eller rist. Alternativt fyldes en pose med kartoffelmel og kyllingestykkerne rystes i posen 2-3 stykker ad gangen.
- Varm olien op til 170 grader og placer kyllingestykkerne forsigtigt i olien. Pas på med at overfylde gryden - det sænker temperaturen på olien. Hold øje med temperaturen løbende. For lav temperatur resulterer i bløde, fedtede stykker kylling. For høj temperatur giver et brændt, tørt resultat.
- Frituresteg kyllingestykkerne i ca. 5 minutter indtil de er gyldenbrune.
- Lad det tilberedte kylling dryppe af på en rist eller på fedtsugende papir.
- Server med citron og mayo. Helst kewpie mayo!
いただきます
velbekomme
Server med...
Vores historie
Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.
Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.