Iced matcha latte

Portioner

1 person

Arbejdstid

5 minutter

Kold og forfriskende drik med matcha

Denne drik er både en fryd for øjet med den smukke grønne farve, men også en fryd for ganen. Kombinationen af den traditionelle japanske matcha og den kølige mælk giver en en lækker cremet drik med den grønne smag fra matcha. Dette moderne twist på matchalatte giver dig mulighed for at nyde den på ny - også på en varm sommerdag.

Du kan med fordel skifte sommerens iskaffe ud med en iced matcha latte i stedet, da matcha også er kendt for at være en kilde til naturlig energi. Matcha indeholder nemlig også koffein, men derudover også L-theanin. Denne kombination medvirker til en opkvikkende effekt og hjælper på koncentrationsevnen og forårsager ikke den nervøsitet og 'jitters' som kaffe kan gøre.

Ingredienser

 1. 0,5 tsk matcha
 2. 0,5 dl vand (80 grader varmt)
 3. Isterninger
 4. Mælk (vi bruger soyadrik med vaniljesmag)
 5. Evt. sirup

Fremgangsmåde

 • Kom matcha i en skål og kog dit vand
 • Når vandet har den rette temperatur tilføjer du først, hvad der svarer til ca. en spiseske, vand til din matcha
 • Med bambuspiskeriset pisker du vand og matcha sammen til det er en glat masse
 • Så tilføjer du resten af vandet og pisker yderligere
 • Nu er din matcha klar, og du kan eventuelt tilføje en teske sirup i den grønne drik og røre det rundt, inden du blander den med mælken
 • Fyld et glas op med isterninger
 • Hæld mælken op i glasset
 • Tilføj til sidst din matcha

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter