Umeshu - japansk blommevin

Lav din egen umeshu

Umeshu er en traditionel japansk alkoholisk drik lavet af umodne, grønne ume-blommer, der er gennemtrængt af alkohol og sukker. Lige nu, hvor blommerne stadig hænger grønne på træerne, er det det perfekte tidspunkt at skabe denne forfriskende delikatesse.

Vores opskrift er inspireret af autentiske japanske metoder og giver dig samtidig mulighed for at eksperimentere med blommerne fra din egen have - så længe de er umodne og grønne. Faktisk er abrikoser og mirabeller tættere beslægtet med de traditionelle japanske ume-blommer end almindelige blommer og er derfor oplagte at bruge i din blommevin.

Umeshu er både sød og syrlig og den kan minde om kirsebærvin eller portvin. Det er en fryd for smagsløgene og det bedste er, at processen er forholdsvis enkel og ukompliceret. Følg vores enkle opskrift og oplev den forfriskende, søde og let syrlige smag af vores hjemmelavede umeshu!

Ingredienser

 1. 500 g umodne, grønne blommer (f.eks. ume-blommer, abrikoser, mirabeller eller opalblommer) 
 2. 300 g. hvid kandis (rock sugar)
 3. 750 ml klar shochu (alkohol) eller smagsløst vodka

  Fremgangsmåde

  • Skyl blommerne grundigt og fjern eventuelle stængler. Lad dem tørre helt. 
  • Tag en ren glasbeholder med tætsluttende låg (gerne en glaskrukke eller et syltetøjsglas).
  • Placer halvdelen af blommerne i beholderen og drys halvdelen af sukkeret over blommerne.
  • Gentag processen med den resterende halvdel af blommerne og sukkeret.
  • Hæld shochu eller vodka over blommerne og sørg for, at de er helt dækket af alkohol.
  • Luk beholderen tæt med låget og opbevar den et køligt, mørkt sted i mindst 6 måneder - helst 12 måneder. Smag gerne på den undervejs. 
  • Ryst beholderen let hver uge for at sikre, at sukkeret opløses ordentligt.
  • Når umeshu'en har modnet tilpas, kan du enten hælde væsken på glas eller lade den blive i glasset sammen med blommerne op til 2 år mere. 
  • Server umeshu i små glas med is eller fortynd det med danskvand eller sodavand efter smag. 

  Tip: Kan også bruges i drinks - for eksempel til ume highball.

  いただきます

  velbekomme

  Vores historie

  Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

  Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

  Se andre opskrifter