Ume highball - drink med umeshu og whisky

Portioner

1 person

Arbejdstid

5 minutter

Lækker og forfriskende drink med den japanske blommelikør umeshu

Ume Highball er en lækker blanding af to verdener. Først har vi umeshu'en, en japansk blommelikør, som tilfører en let sødme og et strejf af en syrlig frugtig smag (Vi har delt en opskrift på, hvordan du kan lave din helt egen umeshu). Herefter er der whisky'en, der bringer en sofistikeret dybde og varme til drikken. For at løfte hele oplevelsen tilsætter vi brusende sodavand, der giver drinken en livlig og forfriskende karakter.

Ingredienser

 1. 60 ml umeshu (opskrift findes på hjemmelavet umeshu findes på vores hjemmeside)
 2. 30 ml whiskey
 3. Isterninger
 4. Sodavand med brus (f.eks. danskvand eller sodavand med citronsmag)
 5. Citronskal til garnish

Fremgangsmåde

 • Du kan starte med at forberede din egen hjemmelavede umeshu ved at følge vores enkle opskrift, eller bare købe en færdiglavet.
 • Put rigeligt is i et højt glas.
 • Tilføj 30 ml whiskey.
 • Top op med brusende sodavand efter eget valg. Mængden kan justeres alt efter, hvor brusende eller stærk du ønsker din drink.
 • Rør forsigtigt med en lang ske for at blande smagene.
 • Skræl eller riv lidt citronskal og tilføj det på toppen.
 • Server så din ume highball, gerne i et højt glas.

いただきます

velbekomme

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter