45 minutter
4 personerjapan
Matchatiramisu
Stort rundt serveringsfad
1.000,00 DKK
Tiramisu med et twist
Du kender nok allerede til den klassiske italienske dessert, tiramisu. Denne version kombinerer den delikate smag af matcha, en fin japansk grøn te, med de cremede lag af mascarpone og søde ladyfingers, som vi kender fra den traditionelle opskrift. Matcha tilføjer ikke kun en smuk grøn farve, men også en unik smagsoplevelse, der er perfekt til både matcha-elskere og dem, der ønsker at prøve noget nyt.
Ingredienser
Mascarponemasse
- 8 æggeblommer
- 250 gram rørsukker
- 25 gram rom
- 500 gram mascarpone
- 200 ml piskefløde
- 1/2 tsk salt
Matchablandning
- 1 dl varmt vand (80 grader)
- 2 tsk matcha (vi har brugt vores egen økologiske matchapulver)
- 30 gram mørk rom eller amaretto
- 20 gram sukker
Øvrigt
- Ca. 300 gram ladyfingers
- Matcha til at drysse ovenpå
Fremgangsmåde
Mascarponemasse
- Pisk æggeblommer, rørsukker og salt sammen, indtil det er hvidt og har en sej konsistens. Tilsæt langsomt 25 gram rom, mens du fortsætter med at piske.
- Find en ny skål og rør mascarponen et par gange med røremaskinen, så den får en homogen konsistens.
- Tilsæt piskefløden til mascarponen og pisk, indtil massen trækker flødeskumsspor.
- Vend halvdelen af æggemassen i mascarponemassen med en dejskraber. Sørg for, at der ikke er klumper, men undgå at slå for meget luft ud af mascarponecremen.
- Tilsæt resten af æggemassen og vend forsigtigt, indtil hele massen er homogen og uden klumper.
Matchablanding
- Bland matcha i 80 grader varmt vand og pisk med bambuspiskeris (eller almindeligt piskeris, hvis du ikke har en chasen).
- Tilsæt sukker, mens teen er varm. Pisk sukkeret ud i teen, så det ikke lægger sig i bunden.
- Når teen er kølet lidt af: Tilsæt 25 gram rom eller amaretto og rør godt.
Samling
- Find et stort fad (vores store keramikfad er perfekt til formålet).
- Dyp en ladyfinger ad gangen i matchablandingen. Dyp kun lynhurtigt ned og op igen – de skal ikke suge for meget væske.
- Fyld hele bunden af fadet med de dyppede ladyfingers og læg derefter et lag mascarponecreme ovenpå.
- Læg endnu et lag dyppede ladyfingers og afslut med et sidste lag mascarponecreme.
- Stil din matchatiramisu i køleskabet i minimum 12 timer – gerne et døgns tid.
Servering
- Drys matcha ovenpå lige før servering
いただきます
velbekomme
Kan serveres med
Se andre opskrifter
30 minutterjapan
Ra-Yu (Japansk chiliolie)
5 minutter
1 personjapan
Strawberry matcha
10 minutter
4 personerjapan