Mille crêpes med matcha

Portioner

6 personer

Arbejdstid

60 minutter

Papirstynde crêpes med cremet fyld af matcha

Mille crêpes er en kage lavet ud af flere lag crepes med fyld i mellem. Det var især populært i Japan for omkring 30 år siden, men udenfor landet har det taget lidt længere tid at slå igennem. I Sverige findes der dog mange matcha-elskere, som holder af denne variant af kagen, hvor både crêpes og fyld indeholder det smukke grønne og smagsgivende matchapulver.

Ingredienser

Crêpes (ca. 15-18 stykker)

  1. 350 g sødmælk
  2. 20 g smør
  3. 60 g hvedemel
  4. 20 g kartoffelmel eller maizena
  5. 10 g matchapulver (vi har brugt vores egen økologiske matchapulver)
  6. 40 g sukker
  7. 120 g æg (ca. 2-3 æg)
  8. Rapsolie til bagning

Matchacreme

  1. 2,5 spsk matchapulver
  2. 3 spsk vand
  3. 500 g piskefløde
  4. 50 g sukker

Montering

  1. Matchapulver til pynt

Fremgangsmåde

Crêpes

  • Varm mælk og smør i en kasserolle, til smørret smelter. Fjern fra varmen og lad afkøle til under 50 grader.
  • Sigt hvedemel, kartoffelmel, matcha og sukker ned i en skål. Tilsæt det halve af mælken lidt ad gangen under omrøring.
  • Pisk æggene sammen, kom dem i dejen og rør. Tilsæt resten af mælken, og bland til en jævn dej.
  • Sigt dejen for at fjerne eventuelle klumper. Dæk skålen med plastfilm. Lad den stå ved stuetemperatur i cirka 1 time, så bliver dejen lettere at få til at flyde ud ved bagningen.
  • Varm en stegepande op med en smule rapsolie ved middelvarme. Tør overflødig olie bort med køkkenrulle. Hæld en skefuld dej i og roter hurtigt panden, så dejen fylder hele bunden. Juster gerne mængden af dej, så pandekagerne bliver så tynde som muligt. Bag i cirka 1 minut. Når overfladen bliver mat, og kanten får en gylden farve, er det tid til at vende. De går let i stykker, så vend forsigtigt. Jeg bruger gerne en tandstikker og fingrene. Bag den anden side i cirka 10 sekunder. Bag crêpes af al dejen, der bør blive cirka 15-18 styk. Lad dem køle af under plastfilm, så de ikke bliver tørre.

Matchacreme

  • Sigt matchapulveret gennem en tesi ned i en lille skål. Tilsæt vand, og rør til en smidig pasta.
  • Pisk fløde og sukker let. Tilsæt cirka 1 dl flødeskum til matchapastaen, og vend sammen til en jævn konsistens. Hæld det tilbage i resten af flødeskummet, og pisk til en fastere skum.

Montering

  • Bred et tyndt lag flødeskum ud på en crêpe med en paletkniv. Dæk med en anden crêpe. Fortsæt med at lægge crêpes smurt med fløde sammen lagvis. Læg gerne en rigtig fin crêpe øverst.
  • Dæk hele kagen med plastfilm, og lad den hvile i køleskabet i mindst 3 timer. Så bliver kagen saftigere og holder bedre formen.
  • Sigt matchapulver over ved servering. Spis kagen med det samme, eller pak den ind i film og opbevar den i køleskab i 2-3 dage.

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter