Nemme og hurtige ramen æg

Portioner

4 personer

Arbejdstid

10 minutter

Soyasyltet ramen æg

Et soyasyltet ramen æg, også kendt som "Ajitsuke Tamago," er en uundværlig topping til en skål dampende ramen. Æggene er bløde med en cremet blomme og marineres i en blanding af sojasauce og mirin, som giver dem en rig og umamifyldt smag. De er enkle at lave, men tilføjer en lækker smag og tekstur til din ramen. Her får du en nem opskrift, der sikrer dig det perfekte resultat hver gang.

På vores hjemmeside kan du finde flere forskellige opskrifter på ramen, som dette æg ville passe perfekt sammen med - blandt andet denne nemme miso ramen.

Ingredienser

  1. 4 store æg
  2. 100 ml sojasauce
  3. 100 ml mirin
  4. 1 fed hvidløg, knust (valgfrit)
  5. 1 lille stykke ingefær, skåret i skiver (valgfrit)

Fremgangsmåde

Forbered æggene

  • Læg æggene forsigtigt i en gryde med kogende vand. Kog dem i ca. 7 minutter for at få en blød og cremet blomme. Hvis du foretrækker en mere fast blomme, kan du koge æggene i op til 8 minutter.

Afkøl og skræl

  • Overfør straks æggene til en skål med koldt vand for at stoppe kogningen. Lad dem køle af i 5-10 minutter. Når de er kølet helt af, skrælles æggene forsigtigt.

Forbered marinaden

  • I en skål blandes sojasauce og mirin. Tilsæt hvidløg og ingefær for ekstra smag, hvis du ønsker det.

Marinering

  • Placer de skrællede æg i en lufttæt beholder og hæld marinaden over æggene, så de er helt dækket.
  • Et godt tip er, at putte æg og marinade i en plastikpose og suge luften ud af posen, så æggene hele tiden er dækket af marinaden. I en skål eller et glas vil æggene nemlig flyde op, og du vil skulle vende dem et par gange, for at marinaden trækker ind ens på hele æggets overflade.

Lad dem trække

  • Lad æggene marinere i køleskabet i mindst et par timer, men helst natten over, for at få den bedste smag.

Servering

  • Tag æggene op af marinaden, skær dem i halve, og placer dem forsigtigt på toppen af din ramen. Æggene kan også serveres som en snack eller som en del af et andet japansk inspireret måltid.

 *Æggene kan opbevares i marinaden i op til 3 dage i køleskabet.

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter