Ra-Yu (Japansk chiliolie)

Arbejdstid

30 minutter

Japansk chiliolie

Ra-Yu (også kendt som layu eller rayu) er en japansk chiliolie lavet på blandt andet ristet sesamolie og sichuanpeber. Den har en karakteristisk rød farve og bruges som en smagfuld krydderolie. Du kan nemt lave den selv derhjemme, og den er perfekt til at pifte alt fra nudelsupper og gyoza-dyppesauce til salatdressinger eller marinader op. Denne opskrift skulle gerne blive til 180 ml. chiliolie.

  1. 180 ml neutral olie (solsikke- eller rapsolie)
  2. 50 ml ristet sesamolie
  3. 6 grønne ender af forårsløg
  4. 3 skiver ingefær
  5. 2 fed hvidløg
  6. 30 g chiliflager
  7. 0,5 tsk sichuan peberkorn

Fremgangsmåde

  • Skyl og hak forårsløg. Sørg for de er helt tørre inden du tilføjer dem til panden
  • Skær ingefær og hvidløg i tynde skiver
  • Varm olie, sesamolie, forårsløg, ingefær og hvidløg stille og roligt op i ca. 7-10 minutter på en pande
  • Hold øje med olien og sørg for det ikke brænder på.
  • Når forårsløg, ingefær og hvidløg er blevet lysebrune og ristede slukkes varmen og panden tages af
  • Tilføj chiliflager og peberkorn til olien og lad det trække indtil olien er kølet helt ned
  • Hæld olien i et steriliseret glas og opbevar den i køleskabet. Den kan holde sig i ca. 1-2 måneder

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter