Tan tan ramen (tantanmen)

Portioner

4 personer

Arbejdstid

45 minutter

Hvad er tan tan ramen?

Tan Tan Ramen, eller tantanmen (坦々麺) som det kaldes i Japan, er en unik variant af ramen, der adskiller sig fra de klassiske typer som shio, miso og shoyu ramen. Denne ret er kendt for sin karakteristiske krydrede suppe, der får sin smag fra en japansk chiliolie kaldt ra-yu (vi har lavet en opskrift på chiliolien her) og den stærke bønnepasta doubanjiang. Suppens unikke farve kommer fra sesampasta og soyamælk, som giver en mild base, der lader krydderierne træde frem. Tan Tan Ramen serveres typisk med stegt, sødt og saltet hakket svinekød samt friske grønne grøntsager, hvilket skaber en perfekt balance mellem søde og stærke smagsnuancer. Vi har her også toppet den med nogle nemme og hurtige ramenæg, som du kan finde en opskrift på her.

Retten kan også laves vegetarisk, hvor svinekød skiftes ud med svampe eller tofu, der bliver stegt sprødt i den samme "marinade".

Ingredienser til kød

  1. 400 g hakket svinekød
  2. 5 cm ingefær
  3. 2 spsk neutral olie (solsikke- eller rapsolie)
  4. 4 fed hvidløg
  5. 2 spsk mirin
  6. 2 spsk doubanjiang (kan også erstattes af sambal oelek eller sriracha)
  7. 4 tsk soya

Ingredienser til tare sauce

  1. 4 spsk japansk sesam paste (neri goma) eller tahin
  2. 2 tsk miso
  3. 4 spsk soya
  4. 2 tsk risvineddike
  5. 2 spsk ra-yu (Japansk chiliolie) - vi har lavet en opskrift, så du nemt kan lave olien selv her

Ingredienser til suppe

  1. 600 ml hønseboullion
  2. 600 ml af din foretrukne mælk eller plantedrik, bare sørg for, det ikke er sødet - vi har brugt usødet soyadrik
  3. ca. 400 g ramennudler

Topping

  1. 2 bok choy
  2. 4 stk ramen æg - vi har lavet en opskrift på nemme og hurtige ramen æg her
  3. Eventuelt forårsløg, sesamfrø og chiliolie

Fremgangsmåde

Sørg for at have alle ingredienser klar til anretningen, da ramen skal serveres rygende varm og nudlerne hurtigt kan blive for bløde.

Vi starter med kødet

  • Hak hvidløg og riv ingefær fint
  • Varm smagsneutral olie op i en pande og tilføj kød
  • Steg kødet til det ikke længere er lyserødt
  • Tilføj mirin og rør rundt
  • Tilføj revet ingefær og hakket hvidløg og rør rundt
  • Tilføj doubanjiang og soya og rør rundt
  • Sæt panden på lav varme og lad kødet simre, til væsken er væk
  • Steg derefter kødet, til det er sprødt
  • Tag kødet af varmen og stil det til side med folie over, så det holder på varmen

 

Tare sauce

  • Bland alle ingredienser. Du kan med fordel gøre det direkte i din ramenskål - så bare vær opmærksom på at blande 1/4 i hver ramenskål (da denne opskrift, og dermed ingredienslisten, er til fire serveringer)

 

Suppe

  • Hæld mælk og fond i en gryde og kog op. Når det begynder at boble skrues der ned for varmen
  • Tilsæt en smule salt og hold fonden varm indtil servering

 

Bok choy

  • Sæt en gryde vand over
  • Kvarter og skyl din bok choy
  • Blancher bok choy ved at putte dem i kogende vand i ca. 2 minutter (eller indtil det nederste stykke er blevet mørt, men stadig sprødt)
  • Overhæld med koldt vand og stil til side

 

Nudler

  • Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Du kan med fordel bruge det samme vand, som du kogte bok choy i
  • Dræn nudler og sæt til side

 

Servering

  • Hvis du ikke allerede har blandet tare saucen op i dine ramenskåle, så tilføjer du den til skålene du skal servere i nu
  • Hæld den varme suppe oven i tare saucen og blandt godt. Husk, at der skal være plads til nudler og topping
  • Tilføj de kogte nudler og derefter kød og bok choy på toppen
  • Tilføj yderligere topping efter eget valg. Vi har her serveret den med hjemmelavede ramenæg, forårsløg og sesamfrø ovenpå
  • Dryp eventuelt med lidt japansk chiliolie (ra-yu) inden servering

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter