45 minutter
4 personerjapan
Lynhurtig misosuppe med nudler og grøntsager
Hvad er misosuppe?
Denne ret kan nok nærmest betegnes som en hybrid mellem en ramen, phō og miso-suppe. Det er en meget nem hverdagsret, som kan laves på 5 minutter. Jeg har set nogen lave noget lignende i en beholder og medbragt det som en madpakke, der bare skal hældes kogende vand i. Med lidt god vilje kan vi vel kalde det en hjemmelavet cup-noodle.
Ingredienser
- 4 spsk miso-paste (gerne en god en, vi anbefaler denne miso)
- 2 tsk mirin (sødlig risvin)
- 2 tsk sesam-olie
- 1 fed revet hvidløg
- 1 tommerfinger revet ingefær
- Soya (til at smage til)
- 800 ml filtreret, kogende vand fra Grohe Red Duo (kan med nød erstattes af kogende vand fra en almindelig elkedel)
- 2 pakker minutnudler
- 1 god håndfuld bønnespirer
- 1 god håndfuld svampe
- 1 fintsnittet gulerod
- 1/2 fintnittet chili
- Hakkede koriander
- Sesamfrø
- 2 limebåde
Fremgangsmåde
- Fordel miso, mirin, sesamolie, hvidløg, ingefær i to høje skåle.
- Hæld en smule vand i skålene for at opløse misoen – det må ikke være helt kogende, da miso mister nogle gode enzymer ved 100 grader. Put derfor lidt koldt vand i, inden du putter kogende vand i. Pisk ikke misoen, men lad det opløse sig selv langsomt.
- Læg nu nudler, gulerødder, bønnespirer, svampe i skålen og fyld op med kogende vand. Læg låg på.
- Efter 3 minutter (eller når nudlerne er færdige) toppes der med koriander, chili, sesamfrø og limebåd.
- Smag evt. til med soya og miso.
いただきます
velbekomme
Kan serveres med
Se andre opskrifter
35 minutter
18 personerjapan
Matcha cookies
45 minutter
4 personerjapan
Tan tan ramen (tantanmen)
30 minutterjapan