Indisk Korma

type

Type

hovedret

land

Portioner

4 personer

Arbejdstid

45 minutter

Hvad er indisk Korma?

… det lyder meget eksotisk og faretruende avanceret – men frygt ej… Mange indiske retter består ofte af “gryderetter og derfor er det faktisk – imodsætning til hvad mange tror – virkelig nemme og hurtige retter, der bare skal passe sig selv.

Korma er en klassiker herhjemme – netop fordi den er så super nem og hurtig at lave. Det smarte med den er nemlig, at den “karrypasta”, man laver, kan fryses ned, og derfor kan du lynhurtigt tage en portion karrypasta op af fryseren og i løbet af en halv time have en korma klar. Smart! Så sørg for at lave rigeligt med karrypasta, når du først er i gang – jeg garanterer dig, at du kommer til at lave det flere gange, når du først har smagt det!

Ingredienser

 1. Kormapasta til én portion, ca 4 personer. (Men som sagt…. det er smart at lave til flere portioner, så du kan fryse noget pasta ned til travle tider!)
 2. 1 lille håndfuld mandler (andre nødder eller kerner kan også bruges som alternativ)
 3. 1 lille håndfuld frisk koriander (tag evt alle stilkene og gem bladende til at putte ovenpå retten til sidst – der er masser af smag i stilkene også)
 4. 2 fed hvidløg
 5. 2 tsk chilipulver
 6. 1 stor spiseskefuld frisk, revet ingefær (stødt kan også bruges som alternativ – jeg har altid stødt ingefær i skabet til hvis jeg ikke lige har tid til at gå til grønthandleren)
 7. 2 spsk kokosolie (alternativt en anden smagsneutral olie)
 8. 1 dåse tomatpure
 9. 1 stor tsk spidskommen
 10. 1 stor tsk stødt koriander
 11. 3 tsk garam masala
 12. 2 tsk salt
 13. 1 spsk honning (alternativt sukker)

Resterende ingredienser

 1. 600 gram kylling (alle udskæringer kan bruges alt efter smag og behag) ELLER 600 gram søde kartofler – eller hvad du ellers foretrækker som kød-substitut. (Korma fungerer super fint som vegetarret, da alle de varme krydderier dominerer meget)
 2. 1 dåse kikærter (inkl vandet)
 3. 1 dåse kokosmælk (ikke light)
 4. 1 stort, fintsnittet løg (kør det eventuelt i minihakkeren, nu hvor du hár svinet den til tidligere:-))

Gurkemeje-ris

 1. 3 dl basmatiris
 2. 1/2 tsk (stødt) ingefær
 3. 1/2 tsk stødt koriander
 4. 1 tsk salt
 5. 1 håndfuld små rosiner
 6. 2 spsk olivenolie
 7. 1 spsk citronsaft
 8. 1 tsk gurkemeje

   Fremgangsmåde

   Kormapasta: Tag din minihakker, blender eller foodprocessor og blend alle ingredienser til en ensartet masse. Den skal være lidt “pesto”-agtig i konsistensen, så tilsæt vand, indtil du rammer rette konsistens.

   Tilberedning: Steg kyllingen (eller kartoflerne... eller hvad end du vælger at bruge) og løget af i en gryde. Tilsæt kormapasta og varm godt igennem. Tilsæt kikærter (inkl vandet) og kokosmælk, og lad det simre i 20-30 minutter.

   Gurkemeje-ris: bland alle ingredienserne og bland det sammen med de kogte ris.

   Top med hakkede mandler og koriander, og spis evt med mangochutney og naanbrød.

    いただきます

    velbekomme

    Kan serveres med

    Se andre opskrifter