Sikkerhed når man rejser i Japan

Sikkerhed i Japan

Skrevet af Merete - praktikant hos Seramikku og tidligere udvekslingsstudent i Japan

I dette afsnit fortæller jeg om den generelle sikkerhed i Japan. Om sprogbarrierer, risikoen for jordskælv, jetlag og kulturchok. Japan er generelt et meget sikkert land at rejse i. På mine solorejser som kvinde rundt i landet har jeg aldrig oplevet ubehagelig opførsel fra fremmede. Selvfølgelig er der ligesom i Danmark altid en chance for, at der kan ske noget, men Japan er generelt meget sikkert. Det skyldes måske de hårde straffe. I storbyområderne findes der også togkupéer kun for kvinder, så lad være med at sætte dig ind i sådan én som mand, hvis du vil undgå blikke fra kvinderne.

Måske ved du også allerede, at der ofte er jordskælv i Japan - faktisk hver dag. Der er ca. 1.500 jordskælv årligt, men de er kun sjældent så ødelæggende som Tōhoku-jordskælvet i 2011. Personligt har jeg kun oplevet jordskælv, som jeg har kunnet mærke, tre gange på mine rejser og ophold. Hvis der alligevel skulle ske noget, så husk at søge ly og dæk dit hovede, åbn døren med lade være med at gå udenfor, følg de lokale og kom væk fra kyster. Det lyder måske lidt dramatisk, men der er kun lille sandsynlighed for et stort jordskælv under dit ophold, så lad ikke frygten holde dig fra at få en masse fantastiske oplevelser i dette skønne land! Moderne japanske huse er også bygget til at modstå jordskælv, så det er generelt sikkert.

Når jeg er i Japan får jeg ALTID jetlag, ved rejsen fra vest til øst, og jeg plejer at være totalt overtræt. Tag et forfriskende bad og prøv at holde dig selv vågen ved at tage på sightseeing, den dag du ankommer. Du skal nok ikke udfordre skæbnen og drikke en energidrik, som jeg gjorde på min første tur, men kom ud og udforsk Japan, så du bliver naturligt træt henad mod aften.

Udover jetlag er det meget normalt at blive overvældet af den anderledes japanske kultur og få kulturchok. Måske vil du blive overvældet af højteknologiske toiletter, neonskilte og reklamerne overalt, butiksassistenternes "irasshaimasee", anderledes mad og de lige linjer på rulletrapperne. Jeg plejer faktisk også at få lidt kulturchok, når jeg kommer tilbage til Danmark, fordi jeg har vænnet mig til Japan. Det er heldigvis helt normalt. 

Som danskere er vi jo vandt til at kunne klare os mange steder i verden med vores engelsk. Japanerne er et af de mest gæstfrie og hjælpsomme folkefærd, jeg nogensinde har mødt, og selvom de fantastisk gerne vil hjælpe, har mange ikke et højt niveau af engelsk. De hjælper gerne på bedste vis med tegn, billeder og oversættelsesmaskiner, så tit finder man ud af det alligevel. Med forberedelserne til OL i Japan er Tōkyō også blevet meget mere turistvenlig med engelsk og internationale skilte, så der er til at finde rundt. Det bliver nok mere en udfordring på landet, men lad ikke det holde dig for at rejse rundt! :-)

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres