Tre områder i Tokyo du skal besøge

I Tokyo er der selvsagt virkelig meget at se, men her fremhæver vi særligt tre områder, som du bør kigge forbi, hvis du besøger byen. Lad os endelig vide, hvilke områder du foretrækker at besøge i byen, som har lidt af det hele. 

1. SHINJUKU

Vi starter i området præget af skyskrabere og luksuriøse hoteller, Shinjuku, som er et knudepunkt hvad angår underholdning, transport og shopping, og sjovt nok er Tōkyō Station med sine underjordiske gange ikke lige så hektisk. Start din tur af Shinjuku-området den østlige udgang af Shinjuku Station, hvor du kan møde Godzilla ved Toho Cinema. I den store detailbutik Don Quijote tæt på, kan du købe souvenirs med det store monster. 

I samme område finder du karaoke og barer ved Tōkyōs red light district, Kabukichō, hvor der er en masse fine fotospots til at tage billeder om dagen. Her kan man helt sikkert også finde et par "love hotels" med specielle teamer, hvor par mødes for at være sammen. Disse hoteller skiller sig ud fra almindelige hoteller med underlige navne og ofte kreative og flamboyante udsmykning udenpå. 

Tag en tur gennem Omoide Yokochos smalle, røgfyldte gader, hvor du finder små yakitori restauranter, som først virker snuskede. Men tag ikke fejl, for det er her, du finder knaldgod, autentisk japansk mad. Hvis du er ude efter en unik madoplevelse, har jeg ladet mig fortælle, at det noget helt specielt at tage et smut forbi Robot Restaurant, hvor man får mad og robot show for alle pengene. Prisen starter omkring 8.000¥, som svarer til lidt under 500 DKK. Hvis du vil se mere om restauranten, findes der et hav af videoer på YouTube med neonlys og forbløffede turister.

I Shinjuku er der også mulighed for at se Tōkyō fra oven - helt gratis! Ved Tōkyō Metropolitan Government Building Observatory i den vestlige del af bydelen, kan du i enten det sydlige eller nordlige tårn få et smukt syn over byen. Tag en tur med elevatoren op på 46. etage på 55 sekunder. Det giver kildren i maven og propper i ørerne! Et af tårnene er åbent for adgang hver dag mellem 9:30 og 23:00, så der er mulighed for at se solnedgangen, de smukke lys over Tōkyō eller det fine røde tårn, Tōkyō Tower. På en skyfri dag kan man end da se Mt. Fuji i det fjerne, og hvis du ikke kan se det, kan du altid kigge efter luksushotellet fra filmen Lost in Translation. Bagefter har du mulighed for at nyde live jazzmusik og fransk mad på restauranten eller købe et postkort i den lille souvenirbutik.

Snyd heller ikke dig selv for en tur i Korea-town, Shin-Okubo, hvis du er fan af K-pop. I Shinjuku er det også værd at tage forbi Shinjuku Gyōen park - især i foråret, når kirsebærtræerne springer ud. Her kan du holde din egen hanami under de lyserøde sakura, mens du nyder en konbini-snack og en Strong Zero. Du kan læse mere om vores yndligts konbini-snacks i vores indlæg her.  

2. SHIBUYA OG HARAJUKU

Der er også mulighed for at se kirsebærtræernes smukke blomster nær Shibuya ved Nakameguro-åen. Shinbuya er et af de mest populære og trendy områder i Tōkyō. Det er en af verdens travleste togstationer, som udover at være et travlt, befærdet område, byder på det berømte Shibuya Crossing, som er kendt fra film og serier som Fast and the Furious: Tokyo Drift. Her støder du også på statuen af den trofaste hund Hachiko. Tag et kig i Cat Street-området eller i storcenteret Shibuya 109, hvor du måske vil høre butiksassistenter råbe om udsalg eller det klassiske velkommen i butikkerne, "irasshaimasee". Måske vil du hellere køre en tur i Mario Cart go-carts som Princesse Peach? Se det hele oppefra på den populære Starbucks lige i det store kryds.

Hvis du vil opleve Tōkyōs natteliv, og Kabukichō er en tand for meget, er det her i Shibuya, du skal slå dig løs. Måske kan du finde en izakaya-bar og få to timers nomihōdai (alt du kan drikke af drinks, øl og andet alkohol) eller leje et rum til karaoke hos Karaoke Kan. Et lille karaoke tip fra mig - hvis du kommer om dagen, er prisen på et karaoke-rum ofte lidt billigere end om aftenen. Der findes desuden flere hundrede Michelin-restauranter her i området.

Hvis du mere er sulten for sjov efter en god gang karaoke, kan du prøve en af de mange tema-caféer, som er at finde i området i begrænset tid. Prøv at google dig frem til aktuelle caféer. Du finder en liste over tematiserede caféer og restauranter i 2021 herGår man mod vest fra Shibuya, kommer man til den hippe, boheme-agtige bydel Shimokitazawa, hvor man finder lækre genbrugsfund, hyggelige boghandlere og fantastisk kaffe. 

Tæt på Shibuya ligger modedistriktet HarajukuMange turister kommer til Harajuku for at gå igennem den berømte gade Takeshita, som altid er fyldt med turister og unge japanere på shopping. I årtier har Harajuku været et mødested for stileksperimenterende unge japanere, som vistnok stadig mødes om søndagen for at gå igennem gaden. Prøv også en lækker crepe med jordbær i en af boderne som f.eks. SWEET BOX eller tag en tur i den store 100 yen-butik Daiso. 

Alléen ved Omotesandō er hjemsted for gode genbrugsbutikker og dyre mærkevarer som i den dyre bydel Ginza, men du finder også en af verdens smukkeste Starbucks på toppen af Tokyu Plaza Building og den fantastisk smukke spejlindgang. Går du tilbage mod Harajuku Station finder du den smukke Yoyogi park, og tæt på Harajuku Station er der indgang til den smukke shintō-helligdom, Meiji Shrine. Her kan man være heldig at overvære en traditionel japansk bryllupsceremoni. 

shibuya crossing, tokyo, japan
harajuku, tokyo, japan, takeshita street

3. UENO, ASAKUSA OG AKIHABARA

En andel central station og bydel er Ueno. Her kan man sagtens få en dag til at gå ved f.eks. at gå en tur i Ueno Park, hvor du også finder Ueno Zoo og Tokyo Metropolitan Art Museum. Gå igennem den hyggelige gade Ameyoko, hvor du finder boder med streetfood og sjove varer. Du må heller ikke gå glip af drinks og snacks på izakaya-baren The Lockup, som blandt andet findes i Ueno. Mens du sidder i din celle og drikker din drink med spiselige øjne, vil der måske pludselig komme en kutteklædt skikkelse forbi... Det er noget af en oplevelse og ikke for de sarteste af sjæle.

Hvis du går mod øst fra Ueno Station (man kan god gå denne tur på gåben), kommer du til Asakusa-området. Her finder du det store tempel og turistmagneten Sensōji med Nakamise-shoppinggaden, der går gennem den smukke port kaminarimon op mod templet. Kig i de hyggelige boder med souvenirs og snacks på vej op til templet, hvor du bl.a. finder ukiyoe-tryk, yukata (tynde kimonoer) og lokale specialiteter. Måske er du heldig at støde på en geisha eller en udklædt turist. Mange kvinder benytter nemlig omgivelserne til at få taget billeder i lejede kimonoer med opsat hår.

Få et overblik over det smukke område i Asakusa Culture Tourist Information Center, hvor du kan komme et par etager op helt gratis for ganske god udsigt. Hvis du vil endnu højere op, kan du se Tōkyō fra oven i det store Skytree. Her kan priserne være op til 3.400¥ (ca. 200 DKK) alt efter billettype. Se også, om du kan få øje på ølfirmaet Asahis kontorbygning og den gyldne flamme, som ligner, ja... noget andet end en flamme (indsæt selv poop-emoji).

Tæt på Sensōji ligger de gamle stemningsfulde teater-gader, som stadig er festlige at se på. Du finder også Kappabashi-gaden, hvor du kan købe din egen keramik, pander og madlavningsudstyr fra hyggelige boder. Der er også et par boder, som sælger plastik- og voksmad til udstilling, som mange japanske restauranter har på display i deres butikker. 

Hvis du i stedet går sydpå fra Ueno Station, kommer du til Electric Town, Akihabara. Her finder du elektronikbutikker til du dratter om. Der er dimser til alt, gacha-maskiner, videospil og anime-/mangabutikker. Hvis du leder efter retrospil til gamle spilkonsoller, bør du tage et kig i Super Potato, hvor der også er en lille retroarkade-afdeling. Der er noget for enhver otaku (nørd) her. Få en meget speciel oplevelse på en maid café, hvor du vil få serveret mad og drikke af japanere klædt i fransk stuepigeuniform. Ja, det er bare en af mange specielle oplevelser at få her i Tōkyō.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres