Den nemme guide til pour over

Sådan laver du pour over kaffe med Hario V60 uden vægt

Pour over kaffe er en enkel metode til at lave en velsmagende kop kaffe. Her er en nem guide, hvor du bruger en måleske til at måle kaffen op.

Det skal du bruge:

  • Hario V60 tragt
  • Hario V60 papirfilter
  • Formalet kaffe
  • Håndbryggerkedel med svanehals (eller en almindelig kedel)
  • Kop eller kande til at brygge i
  • Varmt vand
  • Måleske (eventuelt disse i stål eller træ)

Trin-for-trin guide

1. Forbered udstyret
Placer Hario V60 tragten på din kop eller kande, og indsæt et papirfilter i tragten.

2. Mål kaffen
Brug en måleske til at måle formalet kaffe op. Disse skeer (måleske i stål og måleske i træ) måler præcis 12 gram som du skal bruge pr. kop (ca. 150 ml. vand). Juster eventuelt mængden efter smag.

3. Opvarm vandet
Kog vandet og lad det hvile i ca. 30 sekunder, så temperaturen falder lidt.

4. Bryg kaffen
Hæld en lille smule vand over kaffen, så den lige bliver fugtet, og vent ca. 30 sekunder. Hæld derefter resten af vandet langsomt over i cirkulære bevægelser, indtil koppen er fyldt.

5. Nyd din kaffe
Når vandet er løbet igennem, fjern V60-tragten, rør kaffen let rundt og nyd din friske kop pour over kaffe.