Fastelavnsboller med matchafyld og hvid chokolade

type

Type

bagværk

land

Portioner

12 personer

Arbejdstid

60 minutter

Stort rundt serveringsfad

Stort rundt serveringsfad

1.000,00 DKK

Gå til produkt
Stribet lille tallerken

Stribet lille tallerken

150,00 DKK

Gå til produkt

Nemme, farverige fastelavnsboller med et japansk twist 

 

Fastelavnsboller er og bliver et evigt hit med dens luftige krumme og syndige indre. Allerede når startskuddet til januar lyder, vokser vores trang til det populære bagværk. Så hvis du, ligesom os, forgæves har stået i fastelavnsbollekøen hos bageren, kan du med fordel give dig i kast med at lave dine egne - det er både nemt og billigere for pengepungen. Og heldigvis siger reglerne (godt man altid kan lave sine egne), at man gerne må spise fastelavnsboller året rundt. Så her får du en nem opskrift, du kan give dig i kast med, når lysten melder sig.  Matcha er en japansk grøn te, som både giver en smuk farve til bagværket og en dejlig smag. Juster mængden af matcha alt efter behov.

Ingredienser

Til 12 personer
  1. 300 g smør 
  2. 500 g hvedemel 
  3. 2 tsk stødt kardemomme
  4. 1 spsk rørsukker
  5. 2,5 dl mælk 
  6. 1,5 tsk salt
  7. 40 g gær 
  8. 2 æg 

Vaniljecreme

  1. 3-4 spsk vaniljesukker 
  2. 5 dl mælk 
  3. 6 æggeblommer
  4. 150 g sukker
  5. 1,5 tsk salt
  6. 40 g majsstivelse 

Remonce

  1. 130 g marcipan 
  2. 60 g sukker 
  3. 130 g smør
  4. 60 g hvid chokolade 
  5. 2-3 spsk matcha (vi har brugt vores egen økologiske matchapulver

Hvid chokoladeganache

  1. 100 g hvid chokolade 
  2. 1 dl fløde
  3. 1-2 spsk matcha

Fremgangsmåde

Start med at sætte dejen over: 

  • Smuldr smøren ud i melet og tilsæt derefter kardemomme og sukker.
  • Lun mælken og rør gæren ud. 
  • Bland de tørre og våde ingredienser sammen og tilføj æggene. 
  • Det hele æltes sammen, hvorefter dejen sættes til hæving i 30 minutter.

Mens dejen hæver, laves vaniljecreme og remonce færdigt: 

  • Til remoncen blandes alle ingredienserne langsomt sammen. 
  • Herefter påbegyndes vaniljecremen. 
  • Start med at varme mælken i en gryde sammen med vaniljen.
  • Herefter kommer du æggeblommerne i en skål, hvor de piskes sammen indtil, at massen bliver hvid.
  • Tilsæt majsstivelse til æggemassen - forsigtigt uden at piske. 
  • Hæld herefter mælken fra gryden over i skålen med de øvrige ingredienser og pisk. 
  • Hæld blandingen forsigtigt tilbage i gryden og tænd for mellemvarme. 
  • Kog cremen stiv ved at piske massen. Dette tager et cirka et minut. Pas på med at brænde cremen på, da dette let kan ske ved for høj varme. 
  • Sæt cremen på køl indtil, at den skal kommes i fastelavnsbollerne. 

Når remonce og creme er lavet, og dejen har hævet færdigt, påbegyndes samlingen af fastelavnsbollerne:

  • Rul dejen ud i et rektangel med en tykkelse på 5 mm. 
  • Skær firkanter i dejen med en paletkniv eller dejskraber. 
  • Læg herefter en skefuld vaniljecreme og remonce på hvert stykke samt et par stykker chokolade/chokoladeknapper. 
  • Fold hjørnerne ind under bunden ved at 'nappe' dejen sammen og glat herefter eventuelle ujævnheder ud, således at bunden kan holde fyldet inde.
  • Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve igen i 20 minutter. 
  • Bag bollerne ved 180-200 grader i 10-15 minutter (alt afhængig af ovn - hold derfor løbende øje). De skal have en gylden overflade. 
  • Lad herefter bollerne køle af og påbegynd udarbejdelsen af glasuren. 
  • Smelt chokolade og fløde over vandbad, tilføj matcha og rør forsigtigt rundt. Gem lidt af chokoladen til at rive henover bollerne. 
  • Pynt med ganache, revet hvid chokolade og eventuelt skovsyre.  

いただきます

velbekomme

Server med

Se andre opskrifter