Japanske fluffy pandekager

type

Type

dessert

land

Portioner

4 personer

Arbejdstid

45 minutter

Japanske fluffy pandekager

Hvem elsker ikke pandekager? Det gør vi i hvert fald! Denne opskrift giver dig de mest luftige souffle-pandekager, som vil klæde ethvert morgenbord. Du kan servere dine yndlingstoppings til pandekagerne - her er det kun fantasien, der sætter grænsen. 

En lille disclaimer er dog, at de skal spises med det samme, da luftigheden i souffleen forsvinder, hvis man lader dem stå.

Ingredienser

  1. Hvedemel (30 g)
  2. Sukker (20 g)
  3. Eddike (1 tsk)
  4. Vaniljesukker (1 tsk)
  5. Smagsneutral olie (20g)
  6. Sødmælk (20 g)
  7. Salt (1 tsk)
  8. Æggeblommer (2 stk)
  9. Æggehvider (3 stk)

Fremgangsmåde

  • Del æggehvider og æggeblommer i to forskellige skåle. 
  • Pisk æggeblommerne med olie, sødmælk, salt og vaniljesukker.
  • Sig herefter melet i i æggeblommemassen og rør rundt. 
  • Æggehviderne tilføjes eddike og piskes sammen. Herefter kommes sukkeret i lidt efter lidt indtil, at hviderne er helt stive. Hviderne skal være lige så stive som til flødeboller/marengs. 
  • Æggeblommemassen tilføjes 2 spsk. af de piskede æggehvider forsigtigt.
  • Herefter vendes det resterende af de piskede æggerhvider forsigtigt i. 
  • Kom massen i en sprøjtepose. 
  • Tænd en pande og kom olie/smør på til stegning. 
  • Sprøjt herefter pandekagerne ud på panden (cirka 5 cm i diameter og 4 cm i højden).
  • Bag pandekagerne 3-4 minutter på hver side. Vend forsigtigt undervejs for at bevare dets luftighed. 
  • Server pandekagerne med det samme for at bevare pandekagernes luftighed. 

いただきます

velbekomme

Se andre opskrifter