
- Okonomiyaki Sauce. Køb Otafuku eller lav den selv som beskrevet nedenfor)
- Mayonnaise (Kewpie Mayonnaise kan anbefales)
- Aonori (Bittesmå stykker tørret tang)
- 3 forårsløg, fintsnittet
Før du kan gå videre skal du acceptere vores handelsbetingelser.
Man kan med lidt god vilje betegne okonomiyaki som en blanding af en pizza og en madpandekage – baseret på kål. Okonomiyaki er sammensat af ordene “konomi” og “yaki”, som løst oversat betyder henholdsvis “det du kan lide” og “stegt/grillet”. Et lidt spøjst navn, men ikke desto mindre et meget passende navn. Jeg har i hvert fald endnu til gode at møde en person, som ikke kan lide okonomiyaki – barn som voksen
Der findes to versioner af okonomiyaki, som hver har fået sit navn fra den by de har deres oprindelse i – henholdsvis Osaka og Hiroshima. Hovedingredienserne er nogenlunde ens – kål, dej og toppings. Fremgangsmetoden er derimod ret forskellig. Hvor man ved Osaka-versionen blander alle ingredienser inden man steger, bygger man den op i lag med Hiroshima-versionen.
Der er mange processer i Hiroshima Style okonomiyaki, så det kan være en god idé at starte ud med at se den step-by-step-video, der ligger i bunden af dette indlæg.
Hvis muligt så køb Otafuku Okonomiyaki Sauce. Kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder som:
Man kan også prøve at lave den selv ud fra ingredienser, man kan købe i normale supermarkeder: