Øllebrød med fløde og græsk yoghurt
Traditionel, lækker øllebrød - med et twist
Øllebrød! Den gode, gamle, traditionelle ret. Vi ved det godt - den deler vandene, men her i huset er vi tossede med den søde, syrlige grød med fløde-græsk yoghurt oven på.
Ingredienser
Til grøden
- 500 gram rugbrød - skåret ud i tern
- 1 hvidtøl (33 cl)
- 100 gram brun farin
- 5 dl vand
- 1 tsk vanijlesukker
Flødeskum
- 2 dl fløde
- 2 store spsk græsk yoghurt
Fremgangsmåde
Put alle ingredienserne i en gryde. Hvis du har tid, kan du lade det stå natten over. Kog blandingen 10-15 minutter, indtil det har en god konsistens. Hvis du gerne vil have det endnu "glattere", kan du blende det med en stavblender eller gnide det gamme en sigte.
Flødeskum med græsk yoghurt
Pisk 2 dl fløde, og inden det er pisket helt færdig, putter du to store spsk græsk yoghurt i og pisker det færdig. Den græske yoghurt gør, at fløden smelter langsommere på den varme grød, og så giver den et lækkert, syrligt touch.
Servering
Server din øllebrød i en skål og top den med æblekompot, friske bær, solbærsyltetøj eller hvad du lige har. Afslut med yoghurt-fløden og kokosflager.
Et lille tip: du kan fryse øllebrøden ned i små portioner. Så kan du lave en masse over én omgang og have til de næste par måneder - og hvis du har små børn, er dette jo også en idéel ret til dem.
いただきます
velbekomme
Server med...
Vores historie
Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.
Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.