Øllebrød med fløde og græsk yoghurt

type

Type

dessert

land

Portioner

4 personer

Arbejdstid

30 minutter

Traditionel, lækker øllebrød - med et twist

Øllebrød! Den gode, gamle, traditionelle ret. Vi ved det godt - den deler vandene, men her i huset er vi tossede med den søde, syrlige grød med fløde-græsk yoghurt oven på.

Ingredienser

Til grøden

  1. 500 gram rugbrød - skåret ud i tern
  2. 1 hvidtøl (33 cl)
  3. 100 gram brun farin
  4. 5 dl vand
  5. 1 tsk vanijlesukker

Flødeskum

  1. 2 dl fløde
  2. 2 store spsk græsk yoghurt

Fremgangsmåde

Put alle ingredienserne i en gryde. Hvis du har tid, kan du lade det stå natten over. Kog blandingen 10-15 minutter, indtil det har en god konsistens. Hvis du gerne vil have det endnu "glattere", kan du blende det med en stavblender eller gnide det gamme en sigte.

Flødeskum med græsk yoghurt

Pisk 2 dl fløde, og inden det er pisket helt færdig, putter du to store spsk græsk yoghurt i og pisker det færdig. Den græske yoghurt gør, at fløden smelter langsommere på den varme grød, og så giver den et lækkert, syrligt touch.

Servering

Server din øllebrød i en skål og top den med æblekompot, friske bær, solbærsyltetøj eller hvad du lige har. Afslut med yoghurt-fløden og kokosflager.

Et lille tip: du kan fryse øllebrøden ned i små portioner. Så kan du lave en masse over én omgang og have til de næste par måneder - og hvis du har små børn, er dette jo også en idéel ret til dem.

いただきます

velbekomme

Server med...

Vores historie

Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

Se andre opskrifter