Hvad er cold whisked matcha?
Cold whisked matcha er præcis, hvad det lyder som: matcha, der med et bambus piskeris piskes med koldt vand eller mælk i stedet for varmt. Denne tilberedningsmetode giver dig en forfriskende drik, der bevarer matchaens karakteristiske smag og energi, men med en mere mild og kølig karakter.
Hvad kan cold whisked matcha?
Når matcha blandes med koldt vand, bliver smagsnoterne mere subtile og ofte sødere, hvilket gør det til en perfekt introduktion for dem, der måske synes, at varm matcha kan være intens. Derudover slipper du for at varme vand ved at cold whiske, så det er en praktisk og hurtig måde at lave matcha på.
Sådan gør du
Det er oplagt at cold whiske sin matcha, hvis man vil bruge sin matcha til en kølig drik - feks. en iced matcha latte. Her anbefaler vi desuden at piske din matcha op med den mælk eller plantedrik du foretrækker at bruge i drikken.
Det er vigtigt, at du ikke pisker din matcha op i for meget mælk, men ligesom, hvis det var med vand, kun tilføjer lidt mælk ad gangen til din matcha og så pisker, til den er let og skummet. Derefter hælder du din matcha over et i et glas med mælk/plantedrik og isterninger.
Ved at 'cold whiske' matcha direkte med mælk eller plantedrik får du en ekstra cremet og 'foamy' matcha.