Fire almindelige fejl man kan begå med matcha

Når man har med matcha at gøre, er der flere almindelige fejl man kan begå, som kan påvirke både smag og kvalitet. Her gennemgår vi fire typiske fejl, du kan begå, når du arbejder med matcha, og hvordan du undgår dem. Lige fra brug af vand med forkert temperatur til valg af den rigtige matchatype, vil vi dele vores bedste tips til at sikre, at du får det bedste ud af din matcha.

1. Bruge vand med forkert temperatur

Når man tilbereder sin matcha er det vigtigt at bruge vand i den rette temperatur, både fordi den forkerte vandtemperatur kan påvirke smagen og gøre matcha bittert, men også fordi man kan dræbe alle de sunde vitaminer og mineraler der er i matcha.

En god tommelfingerregel er, at bruge 80 grader varmt vand, men det kan variere mellem matchatyperne, så læs altid på pakken, hvad de anbefaler. Et godt tip, hvis du ikke har en kedel med temperaturkontrol, er, at lade vandet komme og op koge og så lade det køle ned igen ved stuetemperatur i cirka fem minutter.

Dog er der ingen grænse for, hvor koldt vandet må være. Det giver for eksempel god mening at piske din matcha i koldt vand eller mælk, hvis du skal lave en kold drik med matcha, såsom en iced matcha latte.

2. Bruge den forkerte type matcha

Der findes forskellige grader indenfor matcha, og alt efter hvad du skal bruge den til, er det vigtigt at vælge den rigtige type til dit formål. Vi har tre forskellige grader af matcha - hver med sin unikke smagsprofil og anvendelse, så du kan finde den matcha, der passer bedst til din smag og behov

Daily: Vores 'daily' matcha er fremstillet af blade fra 2. og 3. høst og har en kraftig, fyldig smag med en let bitterhed. Denne grad er perfekt til hverdagsbrug, især i smoothies, lattes, bagværk og is.

Traditional: Vores 'traditional' matcha er en højkvalitets matcha fra 1. og 2. høst. Den har en velafbalanceret bitter-sød smag, en fyldig, cremet tekstur og en dyb grøn farve. Denne alsidige matcha er ideel til at drikke alene som en klassisk te, men den er også fremragende i lattes, lemonader og smoothies.

Premium: Vores 'premium' matcha er af den allerhøjeste kvalitet og fremstillet af de fineste, yngste blade fra første høst. Den har en rig, sød smag, en silkeblød, cremet tekstur og en smuk, klar grøn farve. Denne grad anvendes til teceremonier.

Uanset om du er ny til matcha eller en garvet matcha-elsker, er der noget for enhver smag i vores sortiment. Helt generelt, vil vi anbefale, at hvis du putter meget mælk i din matcha og drikker den som en matcha latte eller iced matcha latte, så behøves du ikke købe den dyrere ceremonial grade, da denne er bedst egnet til at drikkes 'rent' og til teceremonier.

3. Blande eller piske matchaen forkert

Vi vil mene, at ved brug af bambuspiskeriset piskes matcha bedst. Den er traditionelt blevet brugt i teceremonier i århundreder, fordi den er særligt god til at skabe et fint lag skum. Hvis du ikke har en bambuspisker eller synes, det er besværligt at bruge en, findes der heldigvis andre metoder til nemt at blande din matcha. Vores foretrukne alternativ er at bruge en elektrisk mælkeskummer.

4. Opbevare sin matcha forkert

Matcha bør opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Her kan det holde sig helt op til et halvt år, men vi anbefaler at en åbne matcha anvendes indenfor 2-3 måneder, for at få den bedste smag.