Ris med soyamarineret æggeblomme

type

Type

forret

land

Portioner

1 person

Arbejdstid

30 minutter

Perfekt tilbehør til din hovedret

Denne ret fungerer for det første helt perfekt som en sideret til andre asiatiske retter som Gyoza eller Karaage (find vores opskrift i denne artikel). For det andet er den utrolig nem at lave og kan sammensættes på ingen tid. Den kræver kort forberedelsestid i form af at gøre blommerne klar, men når disse er lavet, passer de sig selv. Retten er en klassisk 'go-to' ret, når man skal sikre sig mæthed i måltidet. Hvis du eksempelvis har lavet flere små retter, eller hvis du brug for noget ekstra ved siden af din hovedret, er denne ret et godt valg.

Ingredienser

 1. Kogte japanske ris (kan erstattes med grødris)
 2. En æggeblomme
 3. Soya
 4. Forårsløg
 5. Avokado 

   Fremgangsmåde

   • Slå forsigtigt æggeblommen ud og læg den i en skål. Der kan godt laves flere sammen - men pas på med, at der ikke går hul på blommen.
   • Hæl soya over og stil dem i køleskabet i minimum fire timer - gerne lidt længere, hvis du har tiden.
   • Kog risene efter anvisning.
   • Hak forårsløg og avokado i mindre stykker.
   • Læg de færdigkogte ris i bunden af en skål og placer den soyamarinerede blomme ovenpå. Det hele toppes med det hakkede grønt. 

   いただきます

   velbekomme

   Server med...

   Vores historie

   Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.

   Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.

   Se andre opskrifter