5 dagsture fra Tōkyō

Er du på udkig efter seværdigheder udenfor den japanske hovedstad? I tilfælde af, at du skulle blive træt af at se skyskraber efter skyskraber i Tōkyō, har vi her en håndfuld idéer til, hvor du kan tage hen med kun 1-2 timers transport i bus eller tog. Der er nemlig mange fine udflugtsmål til en-dagsture i Kantō-området, som er den østlige del af hovedøen Honshū. Du kan også vælge at bruge et par dage med en overnatning i disse byer med historiske seværdigheder, overdådigt smukke naturområder og selvforkælelse. Vi har i hvert fald sammensat vores top 5 med idéer til din næste tur fra Tōkyō. Enjoy!

 

byliv, tokyo, japan

(https://unsplash.com/photos/jmLi0D6MBGw) 

 

1. Kamakura og Enoshima 

Den lille kystby Kamakura, som tidligere har været Japans politiske højsæde (ja, en af mange), ligger mindre en end times kørsel fra Tōkyō. Det er en sand historisk perle i stil med Kyōtō med sine buddhistiske templer, shintoistiske helligdomme og historiske monumenter. Tæt på byens kyst ligger øen Enoshima, som også er et besøg værd. Angående transport, så vil jeg her anbefale, at man køber et Odakyū Enoshima-Kamakura Freepass, så man kan køre rundt mellem selskabet Odakyūs stationer i Kamakura og til Enoshima.

Du kan tage JR Yokosuka Line direkte fra Tōkyo Station til Kamakura Station, hvis du vælger at starte din tur ud i byen Kamakura. Der er en rolig atmosfære her i byen på trods af de mange turister. Fra stationen findes der en fin shoppinggade med restauranter på vej op mod det store helligdom Hachimangu. Helligdommen anses som en af Kamakuras vigtigste helligdomme og er et must see. Går man længere øst på, finder man Hokokuji-templet, som er kendt for sin lille bambusskov. I det østlige område her er der desuden forskellige fine vandrestier til den friske turist.

Også i de nordlige og vestlige dele af byen finder man vandrestier som f.eks. Daibutsu Hiking Trail. Stien her er opkaldt efter en af byens mest kendte turistmagneter, den store flotte bronzestatue Great Buddha of Kamakura, som er 11,4 m. højt. Daibutsu-statuen er placeret tæt på Hase Station. I nærheden ligger også templet Hasedera med et tilhørende museum. Hvis du vil se templer og helligdomme til den store guldmedalje, så er der maaange flere end de nævnte. Da jeg selv besøgte området, var jeg her kun én enkelt dag, men vil man se alle templerne, skal man nok bruge lidt flere dage i byen.

Når du er omkring Kamakura, må du som sagt ikke snyde dig selv for en tur til øen Enoshima. Tag et tog til Katase-Enoshima Station. Herfra kan man gå ud til øen via en bro. Gå op ad trapperne til Enoshima Shrine, hvor du er garanteret et flot syn (se mine billeder herunder). Her er også attraktioner som et udsigtstårn, grotter og grønne parkområder. 

Udover de smukke monumenter, er Kamakura og Enoshima også kendt for sine sandstrande, som japanerne om sommeren eller ved nytårets første solopgang over Enoshima flokkes til. På øen finder du boder med Enoshima-specialiteter. En af disse er den lille og nærmest gennemsigtige fisk med små sorte øjne, shirasu, som kan fås i blandt andet burger og soft ice. Prøv det. Bare lad være med at kigge på de små øjne :-)

 

enoshima, japan, tokyo
(https://unsplash.com/photos/Y0XegGkYIrg + https://unsplash.com/photos/TDe3ht46OYc)

2. Mt. Takao

Er du på udkig efter en hurtig get-away destination og sved på panden, så bør du overveje Mt. Takao, som ligger lidt under en times tid udenfor Tōkyōs Shinjuku. Billetten koster kun 390¥ (lidt over 20 DKK), og så er det virkelig en smuk tur med udsigt til bjerge og rismarker. Det 599 m. hellige bjerg er med sine forskellige hikeruter en favorit blandt japanerne, og om foråret og efteråret viser naturen og specielt træerne sig fra deres smukkeste sider. Hvis du tager toget fra Shinjuku om morgenen for at bestige bjerget, kan du være tilbage om aftenen, så det er en fin dagstur fra byens stress og jag.

Når du ankommer til Takaosanguchi Station ved foden af Takaosan, kan du - udover at købe snacks, drikkevarer eller accessories til din vandretur - besøge Takao 599 Museum, hvor du kan lære mere om bjergets økosystem. Der er også varme kilder hos Keio Takaosan Onsen Gokurakuyu, men måske vil du hellere gemme denne dejlige oplevelse til efter din vandretur på bjerget, når kroppen er godt brugt.

Takaosan har seks forskellige stier, som du kan følge op til det øverste observationsdeck. Hvis du vil undgå at gå hele vejen, kan du tage med lift eller cablecar det første stykke op til observationspunktet halvvejs oppe af bjerget. Her ligger også en park med aber og vilde blomster. 

Længere op af bjerget et stykke inden toppen finder du det rustikke buddhistiske og shintoistiske tempel Yakuoin, som er blevet brugt i mere end 1.000 år til at bede til tengu-guderne (dem med de lange næser) om lykke. Der er derfor meget at se på vej op af det næsten 600 km. høje bjerg. Nyd en dejlig kold is og tag et billede ved monumentet på toppen for at forevige din tur til Tōykōs smukke bjerg.

 

mt. takao, tokyo, japan, bjerge
mt. takao, tokyo, japan, helligdom

(https://unsplash.com/photos/H4hfkUue_KM + https://unsplash.com/photos/x-1B-nw1WFA)

 

3. Kawaguchiko

Ved Japans højeste bjerg, Mt. Fuji (3,776 m), ligger de fem Fuji-søer, Fujigoko. Den længste af de fem søer er Kawaguchiko, og her ligger der en hyggelig by med samme navn. Stedet er blandt andet kendt for dets onsen (varme kilder) og ryokan (traditionel kro/hotel), men området er også en populær destination til at fiske, vandre eller campere i.

Jeg vil på det kraftigste anbefale en to-dagstur med overnatning på et traditionelt ryōkan, mens man er her. Selv kan jeg anbefale Ōike Hotel, hvor der var onsen med udsigt til Fuji og ægte japansk sukiyaki og kaiseki-måltid med mange retter. Du må endelig ikke snyde dig selv for en nat på ryokan i et tatami-belagt værelse på futon i en lækker bomuldsyukata. Virkelig en skøn oplevelse! Og så var der hotelbus, som hentede én på stationen. Jeg har skrevet lidt generelt om onsen i min guide til byen Kōbe, som du kan læse her, hvis du vil vide mere.

Naturen i dette frodige område er helt fantastisk, og udover efterårets smukke momiji efterårsblade og forårets lyserøde kirsebærblomster, kan man om sommeren i parker som Oishi Park opleve lavendelblomsterne i fuldt flor til f.eks. Kawaguchiko Herb Festival. Der er som alle andre turisttiltrækkende steder i Japan små boder med snacks, sæber og andet spændende, men der er ikke er overdrevet turist-agtig stemning her som mange steder i Tōkyō.

Gå ikke glip af Iyashi no Sato, et lille friluftsmuseum med fokus på lokalt håndværk. Jeg anbefaler at leje en bil for at komme derhen, da det ligger ved en af Fujis andre søer, Saiko. Jeg har skrevet en lille smule om transport i et tidligere oplæg om tips til din første tur til Japan her. Det tager ca. 40 minutter i bil dermed, men det koster kun 350¥ (omkring 20 DKK) at komme ind og lære mere om traditionelle håndværk som keramik og vævning. På vej tilbage rundt om søen mod stationen, kan du besøge den smukke helligdom, Asama Jinja, som på grund af sin placering ikke er vildt fuld af turister.

Hvis det skal være meget vildere med templer og onsen, ligger forlystelsesparken Fuji Q-Highland med nogle ret crazy forlystelser tæt på Fujis søer. Mange highway-busser stopper både ved forlystelsesparken og ved Kawaguchiko, så det er ikke besværligt at komme til dette område. Tag toget eller en direkte bus fra f.eks. Shinjuku eller Shibuya til Kawaguchiko Station. Det koster ca. 2.000¥ (ca. 115 DKK). Et dejligt område perfekt til en wellness-tur væk fra Tōkyō.

 

mt. fuji, momiji, efterårsblade, japan, tokyo, kawaguchiko
kaiseki, ryokan, japansk mad
(https://unsplash.com/photos/W23Z34MLu74 + https://unsplash.com/photos/EDGH8ypPDAw)

4. Hakone

Omkring to timers kørsel fra Tōkyō ligger den smukke by og nationalpark Hakone i et bjergrigt område ikke langt fra Mt. Fuji. På grund af den termisk aktivitet ligesom i Kawaguchiko, er Hakone beriget med hundredevis af onsen såsom Tenzan. Der er mange onsen i forskellige områder af byen som f.eks. i Yumoto, at det måske kræver lidt research for at finde det helt rigtige sted. F.eks. tilbyder Yunessun, at gæster kan bade i rødvin. Ja, der er jo en første gang for alting ;-)

Hvis du gerne vil se de varme kilder i aktion, kan du i området Owakudani opleve svolvdampe og se de varme kilder og åer boble og dampe. Området, ligger omkring krateret af Mt. Hakone i en aktiv vulkanisk zone, som heldigvis ikke har været aktiv i flere tusinde år. Her i området kan man købe æg til at koge i det naturligt varme vand, som bliver sorte. Måske er du også heldig at få øje på Mt. Fuji.

Transport rundt i de mere landlige områder i Japan kan være en smule besværlige, og alternativt kan du tage på en guidet bustur med engelsktalende guides fra midten af Tōkyō, i Shinjuku. Et nemt og billigt alternativ. Ellers går der bus og tog fra samme sted i Tōkyō. Når du rejser i Hakone, kan du overveje at anskaffe dig et Hakone Freepass, som giver fri adgang til Odakyūs transport i et bestemt område.  Der er nemlig også andet i Hakone end onsen.

Er du kunstinteresseret er der Hakone Open Air Museum med udendørs skulpturer af både japanske og internationale kunstnere. Her har museet forsøgt at bibeholde en harmonisk balance mellem natur og kunst med de smukke bjerge omkring. Hvis du endnu ikke er blevet træt af templer og helligdomme, bør du besøge helligdommen Hakone Jinja. Det er et af Hakones mest berømte helligdomme med en af sine kæmpestore torii ude i søen Ashi (også kaldet Ashinoko).

Er du mere til slotte, ligger Odawara Castle ude ved kysten i byen Odawara ikke langt fra Hakone. Hvis vi bliver i det historiske hjørne, kan du opleve Old Tokaido og Hakone Checkpoint, som plejede at være et checkpoint for trafik på strækningen mellem Tōkyō og Kyōto i det 17. århundrede. Kontrolstedet er blevet rekonstrueret, og man kan gå noget af strækningen omkring Hakone. Der er både wellness og historie i skønne Hakone.

shinto helligdom, torii, japan, hakone
hakone, sulfur, vulkan, japan, rejse

 (https://unsplash.com/photos/5v7jux4wZWI + https://unsplash.com/photos/CmMm7wWb6J8)

 

5. Yokohama

Havnebyen Yokohama er nærmest blevet en del af Tōkyō med sine mere end 3,5 mio. indbyggere i selve byen. Omkring 30 minutter fra Tōkyō finder du et populært tilflugtssted med et flot europæisk-agtigt havneområde, som ligesom byen Kōbe var en af de første havne til at åbne for udenlandsk handel i sidste halvdel af 1800-tallet.

Ved byens nye centrum ved havnen, Minato Mirai, finder du Landmark Tower og forlystelsesparken Cosmo World med sit enorme pariserhjul. Det er ganske gratis at gå rundt inden i forlystelsesparken, men det koster penge at prøve forlystelserne. Ved havnen kan man også se det pensionerede skib Nippon Maru eller gå en tur på Yokohama Port Museum for at lære mere om søfart. Der ligger et par storcentre i området her, og hvis man går længst ud på den store havneø kommer man til at røde murstensvarehuse, fra da havnen her blev brugt. Nu bruges lokalerne af selvstændige erhvervsdrivende med små butikker og boder derinde.

På samme havneø ligger Cup Noodles Museum, som er et virkelig hyggeligt museum. Her kan man interaktivt lære om kopnudlens historie, prøve forskellige typer nudelretter fra Asien i Noodles Bazar Food Court eller designe sin helt kopnudel. Et virkelig sjovt museum! Har man ikke fået nok af nudler, anbefaler jeg en tur på Shin-Yokohama Ramen Museum, som er en indendørs konstrueret retromuseum. Man føler, at man har taget en tidsmaskine tilbage til 1950'ernes Japan, hvor man kan købe traditionelt japansk slik og prøve forskellige typer ramen. Et nostalgisk paradis for enhver ramen-elsker!

Man kan naturligvis også komme til at se Yokohama for oven, og det kan man i Sky Garden Observatory for 1.000¥ (ca. 57 DKK). I Yokohama findes der desuden en hel del museer og Sankeien Garden, som er en traditionel have med en sø og åer. Yohohama har også den største af Japans tre Chinatowns med det farverige tempel Kanteibyo i midten af bydelen. Der er nok at give sig til i denne moderne japanske storby.

 

yokohama, gade, solopgang
cup noodles museum, yokohama, japan
(https://unsplash.com/photos/imS05SRZblI + https://unsplash.com/photos/7Z_vOw_z4ZY)

 

Det var et par idéer til, hvad du kan lave i kort afstand til Tōkyō. Har du flere idéer til dagsture i Kantō-området, så skriv endelig en kommentar her, så vi kan dele vores erfaringer med at rejse i Japan. Vi ses, mata nee!

Læs også: Den ultimative guide til Tōkyō.

 

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres