5 steder du skal besøge i Kōbe, Japan

Skrevet af Merete - praktikant hos Seramikku og tidligere udvekslingsstudent i Japan

Inden jeg begynder indlægget, vil jeg lige kort introducere mig selv, for de fleste kender mig nok ikke. Mit navn er Merete, og jeg arbejder hos taishō og SERAMIKKU. Jeg er uddannet i Japanstudier og har boet i byen Kōbe (udtales Koo-be med et langt o), da jeg var udvekslingsstuderende på Kōbe Universitet for nogle år siden. Anyways, let's get to it! :-)

___

Japan er blevet en hip turistdestination de seneste par år, og for tiden savner jeg ligesom mange andre at rejse - specielt i Japan! Skal du også til Japan, så snart det er muligt? Så har jeg nogle tips til, hvad du bare SKAL se i denne hjemlige, vestlige og nede-på-jorden kind of japanske by. For Kōbe er i mine øjne noget specielt i forhold til andre japanske byer, og det er nok på grund af dens historiske fortid som en af de første japanske havne, der åbnede for europæiske skibe i 1868 (det var dengang Japan åbnede op efter en lang periode som aflukket nation).

Men nok om Kōbes historie og mere om hvad du skal bare SKAL se her! 

 

kobe, japan, kobe port tower
(https://unsplash.com/photos/WOo1qkKIHiI)

 

Seværdigheder i Kōbe

Som den syvende største by i Japan med en befolkning på lidt over 1,5 mio. mennesker, kan Kōbe befolkningsmæssigt sammenlignes med København. Vi er tæt på Japans anden største by Ōsaka i Kansai-området i det vestlige Japan, så der bor også mange mennesker rundt om Kōbe.

Her er aktiviteter for hele familien inkl. en zoologisk have, IKEA og Nitori (Japans svar på IKEA), en hel del storcentre og smukke, bjergede naturområder. Der er altså lidt af hvert her, og man kan komme omkring med både tog, bus, undergrundsbane og shinkansen (højhastighedstog) i og fra Kōbe. Og ja, Kōbe er selvfølgelig mest kendt for det berømte Kōbe-kød, som der er rig mulighed for at smage her - du kan ikke undgå at se reklamer for det i hele byen!

Bymidten Sannomiya, Chinatown og bjergområder som Mt. Maya er bare nogle af de steder, der er på min must see-liste i Kōbe. Der er selvfølgelig mange flere steder at se, men her kommer mine favoritter.

 

1. Sannomiya, Kōbe centrum

Sannomiya er Kōbes centrale bydel. Her finder man byens travleste togstation, kæmpe shoppingcentre og larmende, livligt byliv. Om sommeren kan man høre unge gademusikanter spille guitar, og jeg elsker det liv, der er netop her.

Besøg den smukke, røde shintō-helligdom Ikuta Shrine, tag forbi en karaoke-bar som Jankara eller gå i butikker i Sannomiya Center Gai ShoppingDet føles faktisk som om, at der er uendeligt mange shoppingcentre i området omkring, som smeltes sammen under Kōbe. Hvis man trænger til at se lidt grønt, kan man gå ned til Kōbes østlige park (higashi yūenchi), kan man nyde en onigiri-risbolle fra den lokale 7-Eleven på den velholdte græsplæne. 

Der er nok at give sig til i Sannomiya. Du må endelig ikke gå glip af en tur i Don Quijote, Japans største discount kæde, hvor du vil blive overvældet af lyde og skilte i neonfarver. Du kan helt sikkert finde en sjov souvenir i form af sushisokker eller snacks med matcha-smag til familie og venner her.

 

kobe, gade, japan

(https://unsplash.com/photos/jCB9JpEdKjY) 

 

2. Chinatown

Tæt på Motomachi Station (som ligger et stenkast fra Sannomiya) finder man Kōbes Chinatown, som går under navnet Nankin-machi. Der er et fint kort over bydelen, når man går ind af en af de mange indgange, og på det lille torv kan man også få et billede af dyrene i det kinesiske stjernetegn skåret ud i sten eller den smukke røde pavillon.

Som man kan forvente, er der god mulighed for at sætte tænderne i mange forskellige kinesiske retter. Prøv for eksempel en dampet kinesisk baozi (nikuman på japansk) formet som en panda ved en streetfood-bod, en gyoza dumpling-menu på en af de indendørs restauranter eller prøv karaage (fried chicken). Psst, du kan lave din egen karaage lige her

Chinatown er en stor streetfood-bod, men når det kinesiske nytår nærmer sig, er der fest i gaden. Hvis du tager et smut forbi Nankin-machi på din tur i Kōbe, så husk at se efter Spiderman, som af en eller anden grund også har fundet vej til Chinatown :-)

 

kobe, chinatown

(https://unsplash.com/photos/Gj2DtbTKdF0)

 

3. Naturområder med bjerge og vandfald

Japan er kendt for sine mange bjerge, som vildt nok fylder omkring 73% af landarealet. Kōbe er ligesom mange andre japanske byer omkranset af smuk natur og bjergområder, og heldigvis for turister ligger mange i kort afstand fra bymidten.

Hvis man vil se smukke udsigter og bjerge, kan jeg anbefale at bestige Mt. Maya og Mt. Rokko, som er to bjerge tæt på mit gamle universitet i den nordlige udkant af byen. Hvis man ikke er ude efter at komme på vandretur, kan man vælge at tage svævebanen op (mod betaling). Du kan se kort og tider for disse her

For skøn udsigt af Kōbes midtby i gåafstand fra Sannomiya, kan jeg anbefale det anker-oplyste bjerg Mt. Ikari. Om natten kan symbolet for Kōbe - et anker - ses oplyst fra SannomiyaDer er ikke mange andre vandrere på Mt. Ikari, så måske er du heldig at have det helt for dig selv.

Tæt på Sannomiya ligger Shin-Kōbe Station, og hvis man går under stationen ad en lille vej, som man først ikke tror, er et sted, man har lov til at gå opad, kan man gå mod vandfaldet Nunobiki. Der er skilte, men man kan godt blive i tvivl alligevel. Efter kun et kvarters tid på gåben kommer man til det smukke vandfald. Stien fortsætter op af bjerget, hvor der også er en lille bjerg-café. Et godt udflugtsmål til en lille gåtur. Husk at tage lidt at drikke med inden, hvis du ikke vil betale overpris i en af de automaterne på bjerget.

kobe, japan, travel, kansai, mountain

(https://unsplash.com/photos/S--4e_Q-wMk)

 

4. Kōbe Port-området

Hvis du er på udkig en efter souvenir eller trænger til at blive underholdt på en regnvejrsdag, kan jeg stærkt anbefale havneområdet. Her finder du flere shoppingcentre såsom Kōbe Harbor Land Umie med spilarkader, et pariserhjul og ikke mindst det røde vartegn for byen, Kōbe Port Tower

Hvis du har familien med, er der også aktiviteter for børn såsom Kōbe Anpanman Children's Museum & Mall til ære for den japanske karakter Anpanman fra 70'erne. Er du fan af Hayao Miyazakis film, er der også en Studio Ghibli-butik, hvor du kan købe din egen Totoro-bamse. Jeg synes helt klart, at havneområdet er en mere vestlig del af Kōbe, men ikke desto mindre en super hyggelig bydel, hvor man kan komme lidt væk fra trafik og komme ned i gear med lidt shopping. 

Man kan tage undergrundsbanen til Harborland Station, men hvis vejret er dejligt, kan man sagtens tage turen og gå gennem byen og kigge i de små selvstændige butikker. 

Der er så meget i Kōbe Port-området, som jeg selv endnu ikke har nået at udforske. Jeg ved blandt andet, der er et godt photospot med gigantiske bogstaver, hvor der står "BE KOBE", som man kan se på Instagram. Se også om du kan spotte Elvis omkring shoppingområderne Umie og Mosaic.

 

kobe port tower, harbour, mosaic, umie
(https://unsplash.com/photos/RLJhoSzmYbY)

5. Varme kilder og badeanstalter

I Japan er varme kilder (onsen) og badeanstalter (sentō) en fast del af mange japaneres liv. Engang for længe siden havde man nemlig ikke bad derhjemme, så man tog på badeanstalt for at bade, og ja, det har ligesom bare hængt ved som en tradition. I dag nyder mange japanere at sidde i det varme vand med deres familie. Når man besøger de varme kilder eller badeanstalter, foregår det uden tøj blandt andre af samme køn. En tur i onsen koster ofte under 500¥ (omkring 28 DKK).

I Kōbe er den mest kendte onsen nok Arima Onsen, som er en hel lille spa-by med varme kilder. Det er anbefalet af mange at tage en tur hertil. Personligt besøgte jeg Nada Onsen, som er en hyggelig lille badeanstalt tæt på Rokkomichi Station. Her må man nemlig godt bade MED tatoveringer. 

Tatoveringer har i mange år ikke haft et specielt godt ry i Japan, fordi de tidligere er blevet associeret med den japanske mafia, yakuza. Måske er dette ved at ændre sig, men i dag anses det stadig ikke som en specielt god ting for japanere at være tatoveret. Dog er de fleste japanere fuldstændig OK med, at ikke-japanere er tatoverede (det har jeg nemlig undersøgt i mit speciale). Derfor kan du trygt besøge Nada Onsen, hvis du har tatoveringer. Husk altid at tjekke, om det OK at være tatoveret, inden du går ind i en onsen eller sentō - det er god stil i Japan.

Hvis man synes, det er lidt grænseoverskridende at bade nøgen med fremmede, anbefaler jeg at tage på ophold på et traditionelt ryōkan. Her kan man nogle steder bestille et værelse med en lille udendørs onsen.

Pas på med at sidde alt for længe i det varme vand, så du bliver skidt tilpas (been there, done that). Efter en tur i den varme kilder gør det altid godt med en kold drik fra en af de mange japanske automater udenfor.

 

sento, varme kilder, bad, japan

(https://unsplash.com/photos/3nQlxPNSvvo) 

 

Sådan! En lille guide med seværdigheder i Kōbe. Hvis du har mere tid, kan jeg også anbefale at tage et smut forbi Kōbe Earthquake Memorial Museum til ære for ofrene i det store jordskælv i 1995. Det er i hvert fald et meget tankevækkende besøg. Og hvis du er i Kōbe i december, kan du se det smukke Luminarie lysshow i Sannomiya til ære for samme. 

Skulle du have spørgsmål til mig omkring Kōbe eller Japan generelt, skal du være mere end velkommen til at smide en kommentar her. Hej hej, eller “mata nee” som man siger i Japan :-)

Læs også: 12 tips til din første tur til Japan.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres