Den ultimative guide til Tōkyō

Skrevet af Merete - praktikant hos Seramikku og tidligere udvekslingsstudent i Japan

Japan har altid ligget mit hjerte meget nær, og jeg faldt pladask for den japanske hovedstad Tōkyō (udtales med to lange o'er), da jeg besøgte den første gang. "Tōkyō" betyder egentlig østlig hovedstad, og byen har ikke altid været den japanske hovedstad. Først i 1868, hvor Tōkyō var blevet den mest befolkede by, blev kejserbyen Kyōto i vest frataget sin titel.

Der er så utrolig meget at se i verdens største by med sine næsten 38 mio. mennesker inkl. forstæder på et areal på størrelse med Sjælland. Man kan gå rundt i de forskellige områder i Tōkyō på gåben, men hvis man vil se flere områder på én dag, anbefaler jeg at tage med tog, bus eller undergrundsbane rundt. Du kan læse mere om de praktiske ting i forhold til lufthavnene i Tōkyō og det at rejse rundt i Japan i vores tidligere indlæg her. Men lad os komme til sagen og videre til Tōkyō. 

 

Top 3 områder i Tōkyō

Der er som sagt rigtig meget at se, og jeg vil i dette oplæg forsøge at komme med et bud på tre områder, som jeg synes hører til den ultimative guide til Tōkyō. Sidst i denne blog post har jeg tilføjet et par områder, som også er værd at se men ikke fik en plads i toppen. Enjoy!

 

shibuya, japan, tokyo

(https://unsplash.com/photos/m1WyNFdIP3c) 

 

1. Shinjuku

Vi starter i området præget af skyskrabere og luksuriøse hoteller, Shinjuku, som er et knudepunkt hvad angår underholdning, transport og shopping, og sjovt nok er Tōkyō Station med sine underjordiske gange ikke lige så hektisk. Start din tur af Shinjuku-området den østlige udgang af Shinjuku Station, hvor du kan møde Godzilla ved Toho Cinema. I den store detailbutik Don Quijote tæt på, kan du købe souvenirs med det store monster. 

I samme område finder du karaoke og barer ved Tōkyōs red light district, Kabukichō, hvor der er en masse fine fotospots til at tage billeder om dagen. Her kan man helt sikkert også finde et par "love hotels" med specielle teamer, hvor par mødes for at være sammen. Disse hoteller skiller sig ud fra almindelige hoteller med underlige navne og ofte kreative og flamboyante udsmykning udenpå. 

Tag en tur gennem Omoide Yokochos smalle, røgfyldte gader, hvor du finder små yakitori restauranter, som først virker snuskede. Men tag ikke fejl, for det er her, du finder knaldgod, autentisk japansk mad. Hvis du er ude efter en unik madoplevelse, har jeg ladet mig fortælle, at det noget helt specielt at tage et smut forbi Robot Restaurant, hvor man får mad og robot show for alle pengene. Prisen starter omkring 8.000¥, som svarer til lidt under 500 DKK. Hvis du vil se mere om restauranten, findes der et hav af videoer på YouTube med neonlys og forbløffede turister.

I Shinjuku er der også mulighed for at se Tōkyō fra oven - helt gratis! Ved Tōkyō Metropolitan Government Building Observatory i den vestlige del af bydelen, kan du i enten det sydlige eller nordlige tårn få et smukt syn over byen. Tag en tur med elevatoren op på 46. etage på 55 sekunder. Det giver kildren i maven og propper i ørerne! Et af tårnene er åbent for adgang hver dag mellem 9:30 og 23:00, så der er mulighed for at se solnedgangen, de smukke lys over Tōkyō eller det fine røde tårn, Tōkyō Tower. På en skyfri dag kan man end da se Mt. Fuji i det fjerne, og hvis du ikke kan se det, kan du altid kigge efter luksushotellet fra filmen Lost in Translation. Bagefter har du mulighed for at nyde live jazzmusik og fransk mad på restauranten eller købe et postkort i den lille souvenirbutik.

Snyd heller ikke dig selv for en tur i Korea-town, Shin-Okubo, hvis du er fan af K-pop. I Shinjuku er det også værd at tage forbi Shinjuku Gyōen park - især i foråret, når kirsebærtræerne springer ud. Her kan du holde din egen hanami under de lyserøde sakura, mens du nyder en konbini-snack og en Strong Zero. Du kan læse mere om vores yndligts konbini-snacks i vores indlæg her

 

shinjuku, japan, tokyo
japan, tokyo, shinjuku, restaurant

(https://unsplash.com/photos/Z2Y_nM4KrUA + https://unsplash.com/photos/a5ToDH34m0I) 

 

2. Shibuya og Harajuku

Der er også mulighed for at se kirsebærtræernes smukke blomster nær Shibuya ved Nakameguro-åen. Shinbuya er et af de mest populære og trendy områder i Tōkyō. Det er en af verdens travleste togstationer, som udover at være et travlt, befærdet område, byder på det berømte Shibuya Crossing, som er kendt fra film og serier som Fast and the Furious: Tokyo Drift. Her støder du også på statuen af den trofaste hund Hachiko. Tag et kig i Cat Street-området eller i storcenteret Shibuya 109, hvor du måske vil høre butiksassistenter råbe om udsalg eller det klassiske velkommen i butikkerne, "irasshaimasee". Måske vil du hellere køre en tur i Mario Cart go-carts som Princesse Peach? Se det hele oppefra på den populære Starbucks lige i det store kryds.

Hvis du vil opleve Tōkyōs natteliv, og Kabukichō er en tand for meget, er det her i Shibuya, du skal slå dig løs. Måske kan du finde en izakaya-bar og få to timers nomihōdai (alt du kan drikke af drinks, øl og andet alkohol) eller leje et rum til karaoke hos Karaoke Kan. Et lille karaoke tip fra mig - hvis du kommer om dagen, er prisen på et karaoke-rum ofte lidt billigere end om aftenen. Der findes desuden flere hundrede Michelin-restauranter her i området.

Hvis du mere er sulten for sjov efter en god gang karaoke, kan du prøve en af de mange tema-caféer, som er at finde i området i begrænset tid. Prøv at google dig frem til aktuelle caféer. Du finder en liste over tematiserede caféer og restauranter i 2021 herGår man mod vest fra Shibuya, kommer man til den hippe, boheme-agtige bydel Shimokitazawa, hvor man finder lækre genbrugsfund, hyggelige boghandlere og fantastisk kaffe. 

Tæt på Shibuya ligger modedistriktet HarajukuMange turister kommer til Harajuku for at gå igennem den berømte gade Takeshita, som altid er fyldt med turister og unge japanere på shopping. I årtier har Harajuku været et mødested for stileksperimenterende unge japanere, som vistnok stadig mødes om søndagen for at gå igennem gaden. Prøv også en lækker crepe med jordbær i en af boderne som f.eks. SWEET BOX eller tag en tur i den store 100 yen-butik Daiso. 

Alléen ved Omotesandō er hjemsted for gode genbrugsbutikker og dyre mærkevarer som i den dyre bydel Ginza, men du finder også en af verdens smukkeste Starbucks på toppen af Tokyu Plaza Building og den fantastisk smukke spejlindgang. Går du tilbage mod Harajuku Station finder du den smukke Yoyogi park, og tæt på Harajuku Station er der indgang til den smukke shintō-helligdom, Meiji Shrine. Her kan man være heldig at overvære en traditionel japansk bryllupsceremoni. 

 

shibuya crossing, tokyo, japan
harajuku, tokyo, japan, takeshita street
(https://unsplash.com/photos/1bBRjHcMZNY + https://unsplash.com/photos/MlBVe8XOKE8)

3. Ueno, Asakusa og Akihabara

En andel central station og bydel er Ueno. Her kan man sagtens få en dag til at gå ved f.eks. at gå en tur i Ueno Park, hvor du også finder Ueno Zoo og Tokyo Metropolitan Art Museum. Gå igennem den hyggelige gade Ameyoko, hvor du finder boder med streetfood og sjove varer. Du må heller ikke gå glip af drinks og snacks på izakaya-baren The Lockup, som blandt andet findes i Ueno. Mens du sidder i din celle og drikker din drink med spiselige øjne, vil der måske pludselig komme en kutteklædt skikkelse forbi... Det er noget af en oplevelse og ikke for de sarteste af sjæle.

Hvis du går mod øst fra Ueno Station (man kan god gå denne tur på gåben), kommer du til Asakusa-området. Her finder du det store tempel og turistmagneten Sensōji med Nakamise-shoppinggaden, der går gennem den smukke port kaminarimon op mod templet. Kig i de hyggelige boder med souvenirs og snacks på vej op til templet, hvor du bl.a. finder ukiyoe-tryk, yukata (tynde kimonoer) og lokale specialiteter. Måske er du heldig at støde på en geisha eller en udklædt turist. Mange kvinder benytter nemlig omgivelserne til at få taget billeder i lejede kimonoer med opsat hår.

Få et overblik over det smukke område i Asakusa Culture Tourist Information Center, hvor du kan komme et par etager op helt gratis for ganske god udsigt. Hvis du vil endnu højere op, kan du se Tōkyō fra oven i det store Skytree. Her kan priserne være op til 3.400¥ (ca. 200 DKK) alt efter billettype. Se også, om du kan få øje på ølfirmaet Asahis kontorbygning og den gyldne flamme, som ligner, ja... noget andet end en flamme (indsæt selv poop-emoji).

Tæt på Sensōji ligger de gamle stemningsfulde teater-gader, som stadig er festlige at se på. Du finder også Kappabashi-gaden, hvor du kan købe din egen keramik, pander og madlavningsudstyr fra hyggelige boder. Der er også et par boder, som sælger plastik- og voksmad til udstilling, som mange japanske restauranter har på display i deres butikker. 

Hvis du i stedet går sydpå fra Ueno Station, kommer du til Electric Town, Akihabara. Her finder du elektronikbutikker til du dratter om. Der er dimser til alt, gacha-maskiner, videospil og anime-/mangabutikker. Hvis du leder efter retrospil til gamle spilkonsoller, bør du tage et kig i Super Potato, hvor der også er en lille retroarkade-afdeling. Der er noget for enhver otaku (nørd) her. Få en meget speciel oplevelse på en maid café, hvor du vil få serveret mad og drikke af japanere klædt i fransk stuepigeuniform. Ja, det er bare en af mange specielle oplevelser at få her i Tōkyō.

 

tokyo, japan, sensoji, temple, asakusa
akiharbara, electric city, tokyo, japan
(https://unsplash.com/photos/-NStkTOhv2I + https://unsplash.com/photos/n9n3SYqLtWU)

Andre områder i Tōkyō (hvis du har mere tid)

Hvis du har kort tid i Tōkyō, kan must see-seværdighederne koges ned til overstående steder i områderne omkring Shinjuku, Shibuya og Ueno. Alle disse findes på Japan Rails grønne toglinje, Yamanote Line og er nogle store stationer. I det følgende afsnit vil jeg nævne et par andre steder, som er værd at se, hvis du er i hovedstand i længere tid og har lyst til at læse mere om, hvad man videre kan se udenfor den grønne cirkel i Tōkyō.

 

Oplev Toyosu Fiskemarked

Vil du opleve en af verdens største fiskemarkeder i aktion? Det har du mulighed for på fiskemarkedet i Toyosu. I 2018 flyttede det store indre fiskemarked ved Tsukiji til nye bygninger i Toyosu. Her har turister mulighed for at observere forhandlinger og spise friskfanget fisk på restauranterne. Det er ganske gratis at deltage, men man betaler med nattesøvn, for man skal stå tidligt op for at være på markedet omkring kl. 5:30. Nogle i byen aftenen inden og laver en all-nighter, så de er sikre på at kunne komme til Shijōmae Station og markedet super tidligt om morgenen.

I de nye bygninger i Fish Wholesale Market Building er der observationsvinduer, så man kan se, hvordan de store auktioner om de gigantiske tun og andre fisk foregår. Bagefter kan du både købe fisk og grønt i nogle af de andre bygninger tæt på aktionen.

 

tsukiji, fiskemarked, tokyo, japan

(https://unsplash.com/photos/EHK-EH1SRzQ) 

 

Det moderne havneområde Odaiba

Ved det lidt mere moderne havneområde Odaiba, som er en kunstig ø, er der også oplevelser at hente. Jeg anbefaler at tage monorail-banen fra f.eks. Asakusa Station. Her kan du se den kæmpemæssige model af robotten Gundam (som for et par år siden er skiftet ud med en ny Gundam-statue) tæt på den flotte Rainbow Bridge, som lyses op i regnbuens farver om aftenen. Her har Tōkyō også sin helt egen frihedsgudinde. Gå ikke glip af teamLAB Borderless Tokyo, et populært og medrivende museum, som i hvert fald er på min bucket list til næste gang. Der findes desuden flere museer, et pariserhjul og varme kilder, onsen, her i området. 

 

gundam statue, odaiba, tokyo, japan

(https://unsplash.com/photos/vW-rB_wSoSg) 

 

Disney-parkerne

Et stykke væk i et andet havneområde, Urayasu, ligger Disneyparkerne Disneyland og Disney Sea ved Maihama Station. Disse parker har lidt forskellige fokus, og Disneyland er den ældste og mest traditionelle af parkerne. Hvor denne har lidt mere fokus på børnefamilier, er Disney Sea mere en park for par og voksne. Her sælger de (i modsætningen til den første) nemlig alkohol, og forlystelserne er efter min mening også lidt vildere. Hvis du kun har én dag, kan jeg anbefale en tur i Disney Sea, fordi den med sit vand-tema i parken er noget helt specielt. Kom ned hvor "havet er skønt", besøg Agrabahs havn eller tag en tur i Tower of Terror. Det er ikke unormalt at se japanske piger eller par i matchende tøj i parkerne her.

 

tokyo disneyland

(https://unsplash.com/photos/RkY88X-Slfg) 

 

Har du brug for at nørde igennem?

Ikebukuro er endnu et kommercielt område i Tōkyō med en travl togstation på den centrale JR Yamanote linje. Nedenunder finder du et shoppingområde med alt fra mad til boghandlere (det er meget normalt for de store stationer). Ligesom Akihabara er Ikebukuro et center for otaku-kultur, og det er i shoppingcenteret Sunshine City et Pokémon Center. Når der er rigtig travl og fuld af turister, skal man regne med kø i og udenfor butikken. 

Hvis du allerede har udforsket Akihabara, finder du et lignende område for otaku-kultur i Nakano Broadway, som er mere præget af second hand-køb. Det ligger lidt længere udenfor centrum i en mindre hektisk bydel. Hvis du er fan af Studio Ghibli og karakterer som Totoro, kan jeg anbefale en tur på Ghibli Museum, som ligger i bydelen Kichijōji, som alle japanere efter sigende vil bo i. 

 

arcade, japan, tokyo

(https://unsplash.com/photos/_3upd3R2O7k) 

 

Museer med kunst og historie

Hvis du i stedet er til kunstmuseer, finder du Mori Art Museum i Roppongi Hills med moderne kunstudstillinger. Er du historieinteresseret, så anbefaler jeg Fukagawa-Edo Museum, som giver mulighed for at lære om Tōkyōs historie på en levende måde. På Tokyo-Edo Museum kan du ligeledes få lov til at se genstande fra Japan fra før Kristi fødsel frem til den japanske modernisering omkring 2. verdenskrig. Der findes også et samurai-museum, som jeg dog ikke selv har besøgt. 

 

tokyo, japan, museum

(https://unsplash.com/photos/X9yeaqT8ONE) 

 

Det var så min ultimative guide til Tōkyō. Er der seværdigheder eller små kroge rundt omkring i byen, som du mener skal på listen over steder, man bare SKAL se i den japanske hovedstad? Så smid en kommentar her. Hvis du vil have tips til dagsture udenfor Tōkyō, så har jeg også skrevet et post om det. Vi ses eller mata nee, som man siger i Japan. 

Læs også: 5 byer du skal besøge i Japan.

Efterlad en kommentar

Alle kommentarer modereres, før de offentliggøres