Hvad betyder HRC-skalaen?
Find alle japanske kokkeknive her
Hvis du tidligere har kigget efter en ny køkkenkniv, er du formentligt stødt på termen 'HCR-skala'. Kort sagt er det en måleenhed til at definere hårdheden på knivens blad udarbejdet af internationale og anerkendte Rockwell.
Stålets hårdhed defineres og gives karakter, hvortil parametre såsom stålets kvalitet og holdbarhed også måles.
Skalaen fungerer som en god guideline, når du skal investere i en kniv, idet det kan fortælle, hvorhenne på skalaen den pågældende kniv befinder sig i henhold til andre knive på markedet.
Seramikkus japanske knive er lavet af VG10-stål, hvilket på Rockwell-skalaen opnår en karakter på 60-62 HRC. Til sammeligning ligger en typisk vestlig køkkenkniv på 50-55-HRC.
Hårdheden på vores knive er således højere end nogle andre køkkenknive på markedet, hvorfor du er sikret en kniv, som kan holde længe og forbliver skarp.