Matcha cookies
Cookies med et strejf af Japan
Disse bløde matcha cookies med hvid chokolade er en virkelig lækker måde at nyde smagen af matcha på. De har den perfekte balance mellem sødme og den karakteristiske, friske smag af matcha. Opskriften kræver ingen nedkøling, så du kan hurtigt sætte tænderne i de lækre småkager.
Denne opskrift er til 18 cookies.
- 360 g hvedemel
- 4 tsk matchapulver (Du kan op- eller nedjustere denne mængde efter temperament, og hvor meget matchasmag du ønsker. Denne mængde giver en flot grøn farve og en mild matchasmag)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk salt
- 230 g saltet smør
- 300 g sukker
- 2 stort æg
- 4 tsk vaniljesukker
- 200 g hvid chokolade (Plus lidt ekstra, hvis du vil drysse lidt ovenpå dine cookies)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 170 grader på over- og undervarme
- Bland mel, matchapulver, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker sammen i en skål
- I en anden skål piskes smøret blødt med en håndmixer og derefter tilsættes sukker. Pisk sammen til det er cremet og luftigt (Ca. 4-5 minutter)
- I samme skål tilføjes æg. Pisk godt sammen
- Hæld de tørre ingredienser fra den anden skål over i smørblandingen og piske det kort sammen med en håndmixer. Massen skal være ensartet, men der må godt være små pletter af mel i
- Hak den hvide chokolade i små stykker og vend det i dejen. Fold dejen forsigtigt med en ske og pas på med at blande for meget
- Nu skal du forme kugler af dejen og til det kan du bruge flere teknikker. Kuglerne skal have størrelse som en scoop is (Større end en bordtennisbold, men mindre end en tennisbold)
- Du kan med fordel bruge en isske til at forme kuglerne, men ellers fungerer det også fint at bruge to spiseskeer til at forme små klumper. Du kan også rulle kuglerne i hænderne, men det skal gå hurtigt, ellers smelter smørret og dejen bliver klistret og svær at håndtere
- Placer kuglerne på en bageplade med bagepapir. Der kan være seks på én bageplade, da de flyder ud i ovnen
- Bag dine cookies i ca. 12-16 minutter. Men hold godt øje undervejs, da bagetiden varierer alt efter ovn og størrelsen på dine cookies
- Dine cookies skal gerne være svagt brune og bagte i kanten, men stadig bløde og grønne i midten
- Du kan eventuelt drysse lidt hvid chokolade på toppen af dine cookies i de sidste to minutter af bagetiden
- Overfør de bagte cookies til en bagerist og lad dem køle godt af
Holdbarhed
I en lufttæt beholder ved stuetemperatur kan de færdigbagte cookies holde sig i op til fire dage.Den ubagte cookiedej kan holde sig i køleskabet 1-2 dage.
いただきます
velbekomme
Server med...
Vores historie
Vi elsker, når service er med til at fuldende enhver ret og sætte stemningen for måltidet. Hos Seramikku kan du sammensætte din egen unikke samling af japansk keramik, som du kan bruge til servering af dine favoritretter.
Alt keramik er håndplukket fra Japan og kommer i et begrænset antal. Uanset om du foretrækker, at keramikken er ens - eller er mest til at blande forskellige items - består udvalget unikke styles. Vi kan nemlig godt lide tanken om, at du får noget helt særligt hjem at stå på dine hylder.