Ra-Yu (Japansk chiliolie)
Japansk chiliolie
Ra-Yu (også kendt som layu eller rayu) er en japansk chiliolie lavet på blandt andet ristet sesamolie og sichuanpeber. Den har en karakteristisk rød farve og bruges som en smagfuld krydderolie. Du kan nemt lave den selv derhjemme, og den er perfekt til at pifte alt fra nudelsupper og gyoza-dyppesauce til salatdressinger eller marinader op. Denne opskrift skulle gerne blive til 180 ml. chiliolie.
- 180 ml neutral olie (solsikke- eller rapsolie)
- 50 ml ristet sesamolie
- 6 grønne ender af forårsløg
- 3 skiver ingefær
- 2 fed hvidløg
- 30 g chiliflager
- 0,5 tsk sichuan peberkorn
Fremgangsmåde
- Skyl og hak forårsløg. Sørg for de er helt tørre inden du tilføjer dem til panden
- Skær ingefær og hvidløg i tynde skiver
- Varm olie, sesamolie, forårsløg, ingefær og hvidløg stille og roligt op i ca. 7-10 minutter på en pande
- Hold øje med olien og sørg for det ikke brænder på.
- Når forårsløg, ingefær og hvidløg er blevet lysebrune og ristede slukkes varmen og panden tages af
- Tilføj chiliflager og peberkorn til olien og lad det trække indtil olien er kølet helt ned
- Hæld olien i et steriliseret glas og opbevar den i køleskabet. Den kan holde sig i ca. 1-2 måneder
いただきます
velbekomme
Serve with...
Our history
We love when service helps to complete any dish and set the mood for the meal. At Seramikku, you can put together your own unique collection of Japanese ceramics, which you can use for serving your favorite dishes.
All ceramics are handpicked from Japan and come in limited quantities. Regardless of whether you prefer the ceramics to be the same - or are more into mixing different items - the selection consists of unique styles. We like the idea that you get something very special to put on your shelves at home.